Έκθεση Γενεύης: Νέα Aston Martin DBX Concept

Έκθεση Γενεύης: Νέα Aston Martin DBX Concept

Το νέο αγγλικό κουπέ μας προϊδεάζει για το μέλλον της κατηγορίας των GT.

H Aston Martin αποκάλυψε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο πρωτότυπο κουπέ DBX.

Σύμφωνα με την Βρετανική φίρμα, το νέο πρωτότυπο μοντέλο έρχεται να αναθεωρήσει όλα όσα ξέραμε για την κατηγορία των Gran Turismo μέχρι σήμερα. Το βαμμένο με χρωμιομένη μαύρη πέρλα δίθυρο πρωτότυπο, διαθέτει την κλασική μάσκα της Aston Martin, τόξα και οροφή σε διαφορετικό χρώμα και σφηνοειδή φώτα τύπου LED.

Στην 4θέσια καμπίνα, όλα σχεδόν τα μέρη είναι ντυμένα με δέρμα Nubuck (μέχρι και τα πεντάλ), ενώ ξεχωρίζει το ιδιαίτερο σε σχήμα τιμόνι με τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο κέντρο. Το τιμόνι, τα πεντάλ και όλες οι λειτουργίες χρησιμοποιούν τεχνολογία by wire, ενώ το παρμπρίζ σκουραίνει ανάλογα με το πόσο φως πέφτει πάνω του. Ακόμα, το DBX Concept δεν διαθέτει καθρέφτες, μιας και όλο το εξωτερικό περιβάλλον καταγράφεται από κάμερες.

Το DBX Concept είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και τετρακίνητο μοντέλο της Aston Martin. Διάθετει τέσσερα ηλεκτρομοτέρ, που φωλιάζουν ένα σε κάθε τροχό, και παίρνουν δύναμη από μπαταρίες Li-S (Λιθίου Θείου). Αυτό σημαίνει ότι το πρωτότυπο μοντέλο δεν διαθέτει χώρο κινητήρα και άρα οι δύο όγκοι του αμαξώματος χρησιμεύουν για αποθήκευση. Ακόμα, τα κεραμικά φρένα με τα οποία εφοδιάζεται διαθέτουν σύστημα ανάκτησης της ενέργειας (KERS).

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube