Άσχημα τα νέα για τον αντικαταστάτη της McLaren P1

Άσχημα τα νέα για τον αντικαταστάτη της McLaren P1

Θα πρέπει να κάνουμε πολύ υπομονή για το ντεμπούτο του αντικαταστάτη της McLaren P1, ο οποίος δεν προβλέπεται για νωρίτερα από το 2025.

McLaren P1

Η McLaren παρουσίασε το πρωτότυπο της P1 το 2012 στην Έκθεση του Παρισιού, με την έκδοση παραγωγής του μοντέλου να κάνει την εμφάνισή της πέντε μήνες μετά στην Έκθεση της Γενεύης. Η P1 αποτελεί τον γενάρχη των μοντέλων Ultimate Series της McLaren και στόχος των σχεδιαστών και μηχανικών της βρετανικής φίρμας ήταν να κατασκευάσουν το καλύτερο αυτοκίνητο για χρήση σε δρόμο και πίστα.

Η παραγωγή της σταμάτησε στα 375 αυτοκίνητα, όλα συναρμολογημένα στο χέρι στο κέντρο παραγωγής του Woking, με την τελευταία να βγαίνει από το ατελιέ τον Δεκέμβριο του 2015. Ο συνδυασμός του 3,8lt V8 biturbo με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 1.000 PS και 1.050 Νm ροπής. 

McLaren P1

Σχεδόν επτά χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η τελευταία P1 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν και πότε θα κάνει την εμφάνιση του ο διάδοχος της. Μιλώντας στο αμερικανικό CarBuzz επίσημα χείλη της Mclaren επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει αντικαταστάτης της P1, αλλά για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε υπομονή τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Θυμίζουμε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο του κατασκευαστή «Τrack25» ανέφερε ότι ο υιός της P1 θα κάνει ντεμπούτο το 2025. Βέβαια, το Track25 δημοσιεύτηκε το 2018. Από τότε, η McLaren έχει αλλάξει CEO και η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ταλανιστεί από την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών, παράγοντες οι οποίοι θα ωθήσουν πιθανότατα το λανσάρισμα του μοντέλου για μετά το 2025.

McLaren P1

Επιπλέον, το 2020 το πρώην αφεντικό του κατασκευαστή, Mike Flewitt, ανέφερε πως το μοντέλο θα είναι είτε υβριδικό είτε αμιγώς ηλεκτρικό. Όπως η P1 χάραξε το δρόμο για τα υβριδικά μοντέλα της μάρκας όπως η Arutra, έτσι, ένας ηλεκτρικός αντικαταστάτης της θα ήταν το ιδανικό hypercar να οδηγήσει την McLaren στον πλήρη εξηλεκτρισμό. Το έργο του όμως δεν θα είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με ηλεκτρικά σούπερκαρ όπως το Rimac Nevera και η Lotus Evija.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube