Lotus: Ο επίσημος configurator της Evija [video]

Lotus: Ο επίσημος configurator της Evija [video]

Έτσι διαλέγουν αποχρώσεις, επενδύσεις, ζάντες και εξοπλισμό οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου.

Η Lotus δημοσίευσε ένα βίντεο που μας παρουσιάζει τον configurator της ηλεκτρικής Evija, δηλαδή το ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο κάθε ένας από τους 130 ιδιοκτήτες επιλέγει τα χαρακτηριστικά εξατομίκευσης (εξωτερική απόχρωση, τροχοί, επενδύσεις, στοιχεία εξοπλισμού κ.α.) του δικού του υπεραυτοκινήτου ως μέρος της διαδικασίας παραγγελίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lotus Evija: Το ισχυρότερο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο

Όπως βλέπουμε από τη φωτορεαλιστική απεικόνιση η πιστότητα των υλικών και των αποχρώσεων είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ ο χρήστης έχει πρόσβαση σε κινούμενη κάμερα που παρουσιάζει κάθε γωνία του εξωτερικού και του εσωτερικού. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να δει πως θα φαίνεται η δική του Evija σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με video game παρά με παραδοσιακό configurator, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την εμπειρία αγοράς και παραγγελίας του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου.

Lotus Evija

Να θυμίσουμε πως η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης φτάνει τους 2.000 PS και τα 1.700 Nm καθιστώντας την Evija ως το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 3", τα 0-200 km/h έρχονται σε περίπου 6" ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 km/h. Η αυτονομία είναι 400 km (WLPT) χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 70 kWh που έχει δυνατότητα ταχύτατης φόρτισης.

Η Lotus Evija κοστίζει κοντά στα €2 εκατομμύρια ευρώ (μεταξύ £1,5 και £2 εκατομμύρια στερλίνες), με την παραγωγή της να ξεκινά στα τέλη του 2020 στο Hethel της Μ.Βρετανίας. Η Lotus έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει μόνο 130 Evija, ενώ από όσο γνωρίζουμε υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα για παραγγελία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε την Lotus Evija για πρώτη φορά στην πίστα [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube