Η τελευταία «χωμάτινη» βόλτα ενός Rimac Nevera [video]

Η τελευταία «χωμάτινη» βόλτα ενός Rimac Nevera [video]

Αυτό το Rimac Nevera αποφάσισε να κάνει μια τελευταία «χωμάτινη» βόλτα πριν θυσιαστεί στον βωμό των crash-test.

Το Rimac Nevera βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης πριν μπει στην παραγωγή και αρχίσει να παραδίδεται σε όσους έχουν προβεί στην παραγγελία του. Ωστόσο, πριν πάρει το πράσινο φως για κυκλοφορία στο δρόμο θα πρέπει να περάσει πρώτα και την επώδυνη δοκιμασία των crash-test.

Μέχρι στιγμής, η Rimac έχει κατασκευάσει δώδεκα πρωτότυπα Nevera πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ήδη σε κάποιες δοκιμές πρόσκρουσης. Το Νevera που πρωταγωνιστεί στο video είναι ένα από τα πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν το 2021 και έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις της Rimac ανά τον κόσμο. 

Δυστυχώς, το ηλεκτρικό σούπερκαρ πρέπει να αφήσει την κοσμική ζωή και να θυσιαστεί στο βωμό των απαραίτητων crash-test που θα του δώσουν την homologation κυκλοφορίας. Έτσι, ο CEO της Bugatti Rimac θέλοντας να πει το δικό του ευχαριστώ στο αυτοκίνητο πριν καταστραφεί του προσέφερε μια τελευταία βόλτα διαφορετική από τις υπόλοιπες: εκτός δρόμου!

Rimac Nevera

Η χωμάτινη βόλτα του Nevera με τον Mate Rimac πίσω από το τιμόνι, πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο του νέου campus της Rimac έξω από το Ζάγκρεμπ. Όπως θα δείτε και στο video, το ηλεκτρικό σούπερκαρ έδειξε να μην διστάζει στη δοκιμασία του χώματος και της λάσπης.

Θυμίζουμε ότι το Rimac Nevera διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.914 PS και 2.360 Nm. Οι ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που του εξασφαλίζει αυτονομία 547 km.

To κροατικό σούπερκαρ εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2'' και ολοκληρώνει το σπρίντ για τα πρώτα 402 m σε μόλις 8,6''.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube