Αποκάλυψη για το ολοκαίνουργιο Ford Bronco

Αποκάλυψη για το ολοκαίνουργιο Ford Bronco

Το Μπλε Οβάλ παρουσίασε στις αρχές της εβδομάδας το αναγεννημένο SUV της στους Αμερικανούς ντίλερ, μοντέλο που θα αποτελέσει το γενάρχη μια ολόκληρης οικογένειας.

Το αναγεννημένο Ford Bronco παρουσιάστηκε στους Αμερικανούς αντιπροσώπους, στους οποίους η Ford είπε επίσης ότι θα είναι διαθέσιμο σε 4θυρο και σε 5θυρο, και με αφαιρούμενη οροφή και πόρτες. 

Σύμφωνα με το Automotive News, η Ford αποκάλυψε στους κορυφαίους ντίλερ της σε εταιρική συνάντηση στη Florida τον περασμένο μήνα ότι η πολυαναμενόμενη απάντησή της στο Jeep Wrangler θα κορυφωθεί με μια ολόκληρη νέα οικογένεια Bronco αρχής γενομένης με το πρώτο μέλος της που θα λανσαριστεί εμπορικά στη Βόρειο Αμερική στα τέλη του 2020.

Με βάση το ίδιο, αυστραλέζικης κατασκευής, σασί τύπου σκάλας T6 που υποστηρίζει το αυστραλέζικου σχεδιασμού Ford Everest, το νέο Ford Bronco θα λανσαριστεί στα τέλος του επόμενου χρόνου -λίγους μήνες ύστερα από το νέο «Baby Bronco» που θα βασίζεται στην νέα πίσω/τετρακίνητη πλατφόρμα που θα υποστηρίζει τα επόμενα Escape (Kuga) και Explorer.

Τα τέσσερα νέα SUV της Ford, των οποίων θα μπορούσε να προηγηθεί η νέα γενιά του F-150, θα ακολουθηθούν από ένα ολοκαίνουργιο σπορ pick-up της οικογενείας Bronco που θα βασίζεται σε μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας T6, ανεβάζοντας την γκάμα στα τρία μοντέλα.

Ford Bronco

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα πέντε νέα αυτοκίνητα της Ford δεν έχει επιβεβαιωθεί ως παγκόσμιο μοντέλο, οπότε δεν γνωρίζουμε αν τα μοντέλα θα εισαχθούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πάει στη Βρετανία -όχι λόγω Brexit, αλλά διότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για δεξιοτίμονο. Οπότε έτσι αποκλείονται οι χώρες της Κοινοπολιτείας, της Αυστραλίας περιλαμβανομένης.

Η Ford μας είχε προϊδεάσει ήδη από το NAIAS 2017, στο Detroit, ότι θα προχωρούσε στην αναβίωση του Bronco. Από τότε, το μόνο που είδαμε ήταν ένα teaser με το αυτοκίνητο σκεπασμένο με κουκούλα που όμως επιβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα τροποποιημένο Everest.

Το Μπλε Οβάλ χρησιμοποίησε έναν ντίλερ του στο Palm Beach για να αποκαλύψει ένα πρώιμο δίπορτο πρωτότυπο του Bronco. Με βάση αυτό λοιπόν σχεδιάζει μια «οικογένεια» σκληροτράχηλων off-roaders που, σύμφωνα με την Automotive News, θα περιλαμβάνει μια 4πορτη έκδοση, το «baby» Bronco, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε στους ντίλερ, μαζί με το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover εμπνευσμένο από τη Mustang και αργότερα ένα μικρό pick-up σε αυτοφερόμενο πλαίσιο.

Ford Bronco

Όπως και ο πιο άμεσος ανταγωνιστής του από την Jeep, το Bronco θα διαθέτει αφαιρούμενο hard-top και αφαιρούμενες πόρτες που θα μπορούν να αποθηκευτούν στο χώρο αποσκευών. Πηγές της Automotive News ανέφεραν επίσης ότι οι πλευρικοί καθρέφτες του Bronco θα ενσωματώνονται στις εμπρός κολόνες, έτσι ώστε να παραμένουν στη θέση τους όταν αφαιρεθούν οι πόρτες -σε αντίθεση με το Jeep Wrangler.

Αναβιώνοντας ένα όνομα μοντέλου που κατάργησε η Ford το 1996, το Bronco θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του Michigan, δίπλα δίπλα με το Ranger που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Τα ονόματα των δύο κόμπακτ μοντέλων της οικογένειας Bronco προσώρας δεν ανακοινώθηκαν.

Ford Bronco

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube