node/33051

Είναι αυτό το νέο Ford Bronco;

Φωτογραφίες από το Λας Βέγκας ανάβουν πάλι τη συζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας που αναμένεται το 2020.

Κάποιους μήνες πριν η Ford είχε δώσει στη δημοσιότητα μια καλυμμένη φωτογραφία ενός νέου SUV που θα έβαζαν σύντομα στην παραγωγή και είχαν πει πως αυτό θα ακούει στο όνομα Bronco.
Έκτοτε, δεν είχε γίνει καμία αναφορά στο αυτοκίνητο έως ότου πριν λίγες ημέρες, σε μια παρουσίαση που έγινε στους αντιπροσώπους της Ford στο Λας Βέγκας, εμφανίστηκαν στην οθόνη κάποιες  φωτογραφίες ενός νέου SUV που δεν είχαμε ξαναδεί.

bro

Ωστόσο ουδείς επιβεβαίωσε αν το αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στην οθόνη θα είναι το Bronco ή το baby Bronco. Αν συγκρίνουμε αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες με αυτό που διαγράφεται κάτω από την καλυμμένη επίσημη φωτογραφία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ford εντοπίζουμε πολλές διαφορές, με σημαντικότερη την κλίση του παρμπρίζ και την απουσία του εφεδρικού τροχού πίσω.  Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι δεν έχουμε δει ακόμη κάποιο πρωτότυπο του Bronco, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο του αναμενόμενου SUV της Ford.

bronc

To μόνο που γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Focus και θα είναι σαφώς προσανατολισμένο σε έναν πιο «σκληρό» εκτός δρόμου χαρακτήρα.
Η Ford πάντως, όταν ρωτήθηκε αν το αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στις οθόνες της παρουσίασης στο Λας Βέγκας θα είναι το Bronco, απάντησε ότι δεν σχολιάζει φήμες. Φαίνεται ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμη έως ότου η εταιρεία αποφασίσει να αποκαλύψει κάτι πιο ουσιώδες για το αυτοκίνητο, το οποίο θα βγει στην παραγωγή του 2020.

TAGS
node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.