Ford Kuga: Μεγάλη εξέλιξη εν όψει

Ford Kuga: Μεγάλη εξέλιξη εν όψει

Η επόμενη γενιά Kuga εμφανίστηκε σε δοκιμές με πολύ ελαφρύ καμουφλάζ. Μπορούμε να δούμε ένα σχέδιο που αλλάζει δραστικά έναντι του υφιστάμενου.

Το 2019 θα είναι η χρονιά του SUV για τη Ford. Αυτό δεν φαίνεται να προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της τάσης της αγοράς -σημειώστε ότι οι τελευταίες μεγάλες ανανεώσεις του Μπλε Οβάλ στην ευρωπαϊκή αγορά ήταν το Fiesta και το Focus. Η Ford θα ξεκινήσεις με το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του Explorer στο North American International Auto Show, στο Detroit, ένα SUV όμως, που δεν θα διασχίσει τον Ατλαντικό.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή γκάμα, στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο επανασχεδιασμός του Kuga, που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες με το όνομα Escape. Το κόμπακτ/μεσαίο SUV (ανάλογα με την αγορά) έχει μόλις εισέλθει στην τελευταία φάση εξέλιξής του. Η αμερικανική παραλλαγή μάλιστα «κατεπλάγη» από τους φωτογράφους-κατασκόπους με ένα αρκετά ελαφρύ καμουφλάζ. Και όπως ανακαλύπτουμε σε αυτή τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την ισπανική ιστοσελίδα motor.es με σιλουέτα που έχει αναθεωρηθεί εις βάθος.

Το επόμενο Escape/Kuga θα έχει ακόμα περισσότερη αύρα crossover. Φαίνεται επίσης οπτικά πιο κόμπακτ, με κοψιά αλά Focus SUV. Επιπλέον, στο εμπρός μέρος δεν υπάρχει η μεγάλη μάσκα που ενσωματώνει το «Μπλε Οβάλ», όπως στους υφιστάμενα crossover της φίρμας, αλλά ένα «στόμα» στη μέση του προφυλακτήρα με το λογότυπο πάνω στην καροσερί, όπως και στα χάτσμπακ της εταιρείας. Το μέγεθος του τρίτου πλευρικού παραθύρου μειώνεται σε μεγάλο βαθμό και η πίσω κολόνα μαζί και η γυάλινη επιφάνεια αποκτούν μεγάλη οπισθόκλιση.

Γιατί μια τέτοια αλλαγή; Ο λόγος είναι ίσως η επερχόμενη άφιξη ενός άλλου μικρού SUV στην γκάμα, που γνωρίζουμε προς το παρόν με το παρατσούκλι «baby Bronco». Ένα μοντέλο που θα είναι πιο τετράγωνο και πιο σκληροτράχηλο. Οπότε για να ξεχωρίζουν σαφώς τα δύο μοντέλα, η Ford ενδεχομένως να θα επέλεξε να κάνει το Kuga πιο στρογγυλεμένο.

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες στο motor.es

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube