Αποκάλυψη για το Kia EV5, το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Sportage

Αποκάλυψη για το Kia EV5, το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Sportage

Η κορεατική φίρμα μόλις παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό οικογενειακό SUV της στην Κίνα, το Kia EV5. Μοντέλο που θα μπορούσαμε να δούμε στην Ευρώπη το 2024.

Η κορεατική φίρμα συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα «EV». Ύστερα λοιπόν από το EV6 και το EV9, ήρθε να τοποθετήσει στην γκάμα της το Kia EV5. 

Πίσω από αυτόν τον αριθμό, υπάρχει και πάλι ένα SUV. Εάν και η Kia δεν λέει κάτι τέτοιο σήμερα, αλλά ούτε και δίνει κάποια τεχνική πληροφορία προς το παρόν. Με ότι γνωρίζουμε στοιχειωδώς από το τεχνικό φύλλο του αυτοκινήτου να προέρχεται από πληροφορίες από την Κίνα και να περιορίζονται στο ότι το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,61 m. Επομένως, το Kia EV5 ξεπερνά λίγο το Sportage που είναι 4,51 m σε μήκος, και εμφανίζεται με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Volkswagen ID.4.

Kia EV5

O ερχομός του Kia EV5 στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο, ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές

Το Kia EV5 μοιάζει με το EV9 -όπως είχαμε δει σε φωτογραφίες scoop χωρίς καμουφλάζ, επαναλαμβάνοντας τη σιλουέτα του που είναι ταυτόχρονα γωνιώδης και στρωτή. Το νεοφερμένο μοντέλο αναγνωρίζεται από το πρωτότυπο «βλέμμα» του, με μια φωτεινή υπογραφή που ακολουθεί το καπό και μετά βυθίζεται στον προφυλακτήρα, όπου τα φωτιστικά στοιχεία σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Στο πίσω μέρος, τα φώτα ενώνουν τον λογότυπο στη φαρδιά πίσω πόρτα.

Στην καμπίνα, ξαναβρίσκουμε την επιρροή του EV9, με δύο οθόνες δίπλα-δίπλα, χωρίς γείσο. Παραδόξως, η θέση του συνοδηγού εκτείνεται πάνω από το κεντρικό τούνελ!

Kia EV5

Αλλά το εμπρός μέρος είναι δεσμευτικό για δύο άτομα. Το Kia EV5 πάντως υπόσχεται μεγάλη ευρυχωρία. Μπορούμε επίσης να δούμε στις φωτογραφίες το επίπεδο πάτωμα που σχηματίζεται με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Όπως είπαμε και πριν, δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα για το τεχνικό φύλλο του αυτοκινήτου, η Kia ωστόσο δίνει ραντεβού για μια επόμενη «EV Day». Ένα συνέδριο αφιερωμένο στα ηλεκτρικά μοντέλα της, για να μπούμε σε λεπτομέρειες. Φανταζόμαστε ότι η τεχνική βάση του νέου Kia EV5 είναι η πλατφόρμα e-GMP, όπως και για τα άλλα EV της φίρμας.

Kia EV5

Το Kia EV5 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Chengdu στην Κίνα και, καθώς η σινική αγορά είναι και η προτεραιότητά της, θα λανσαριστεί πρώτα εκεί. Η Kia λέει ότι στη συνέχεια θα διατεθεί και σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο, χωρίς να προσδιορίζει πού.

Kia EV5

Οι Βρετανοί συνάδελφοί μας από το Autocar υποστηρίζουν ότι ο ερχομός του στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube