Νέο Kia EV5 χωρίς καμουφλάζ

Νέο Kia EV5 χωρίς καμουφλάζ

Η κορεατική εταιρεία θα αποκαλύψει το νέο Kia EV5, το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Sportage, στα τέλη Αυγούστου στην Κίνα. Με το μοντέλο να εμφανίζεται ήδη στο web χωρίς καμουφλάζ.

Kia EV5

Στην Κίνα, είναι σχεδόν αδύνατο να κρατηθεί μυστικό ένα νέο μοντέλο. Στις φάσεις έγκρισης τύπου, φωτογραφίες μοντέλων χωρίς καμουφλάζ ξεφεύγουν, πριν από την επίσημη παρουσίαση. 

Τελευταίο παράδειγμα με το νέο Kia EV5. Η κορεατική φίρμα μπορεί τουλάχιστον να πει ότι η διαρροή έγινε λίγο πριν από την αποκάλυψη του ηλλεκτρικού μοντέλου που αναμένεται στις 25 Αυγούστου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu.

Το Kia EV5 πατάει πάνω στην πλατφόρμα e-GMP των EV6 και EV9. Για την Κίνα, ανακοινώνεται μια πρώτη έκδοση με κινητήρα 218 PS

Kia EV5

Όπως ίσως καταλάβατε, η προτεραιότητα αυτού του νέου Kia EV5είναι η Κίνα. Με το μοντέλο να παράγεται Το όχημα, στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας. Όμως το EV5 θα εξαχθεί και σε άλλες αγορές, αν και παραμένουν οι αμφιβολίες για την παρουσία του στην Ευρώπη.

Το Kia EV5 έχει μήκος 4,61 μέτρα, περίπου δέκα εκατοστά μεγαλύτερο από το Sportage. Επομένως είναι περίπου το ηλεκτρικό του ισοδύναμο. Ωστόσο, η Kia θα μπορούσε να κάνει ρελάνς στην Ευρώπη με ένα άλλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο σκοπεύει να κατασκευάζει επίσης στη Γηραιά Ήπειρο.

Το Kia EV5 είχε ανακοινωθεί από ένα πρωτότυπο την άνοιξη. Με την τελική έκδοση παραγωγής να είναι σχεδόν πανομοιότυπη, και τις αλλαγές να είναι οι συνήθεις λεπτομέρειες όταν τα αυτοκίνητα εισέρχονται στην γκάμα, όπως η εμφάνιση καθρεφτών ή η αλλαγή με μικρότερες ζάντες.

Kia EV5

Η εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από αυτή του μεγάλου EV9, με εμφανές παράδειγμα τη συνέχεια της κρυστάλλινης επιφάνειας ανάμεσα στο παρμπρίζ και στις πόρτες, τη μυτερή πίσω κολόνα και γενικότερα τη γωνιήδη εμφάνιση. Με το EV5 να αναγνωρίζεται από τα περίεργα εμπρός φώτα του που μοιάζουν σαν ανάποδα τριγωνικά σημαιάκια.

Το Kia EV5 θα πρέπει λογικά να πατάει πάνω στην πλατφόρμα e-GMP των EV6 και EV9. Για την Κίνα, ανακοινώνεται μια πρώτη έκδοση με κινητήρα 218 PS.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube