Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Jeep

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Jeep

Αυτές είναι οι δύο πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το πρώτο ηλεκτρικό Jeep που θα είναι ένα αστικό SUV και θα λανσαριστεί το 2023.

ηλεκτρικό Jeep

Με αφορμή την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου «Dare Forward 2030», ο Carlos Tavares, το αφεντικό του Ομίλου Stellantis, έδειξε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το επικείμενο ηλεκτρικό Jeep SUV, ένα αστικό SUV. Αυτή είναι επίσης και η μόνη καινοτομία που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης παρουσίασης, όπου ελπίζαμε να μάθουμε περισσότερα για τη σύνθεση της γκάμας για όλες τις φίρμες που απαρτίζουν τον Όμιλο Stellantis.

Το άλλο μισερό κομμάτι της αποκάλυψης για την αμερικανική εταιρεία είναι ότι οι πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό Jeep περιορίζονται απλώς στις δύο αυτές φωτογραφίες. Με την περαιτέρω επισήμανση ότι το αστικό SUV θα λανσαριστεί εμπορικά την επόμενη χρονιά. Ούτε καν το όνομά του δεν ανακοίνωσαν!

Μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι το νέο ηλεκτρικό Jeep θα είναι μικρού μεγέθους, μιας και θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα της Jeep κάτω από το Renegade.

Συνεχίζοντας τις υποθέσεις μας, πάλι με μεγάλη ασφάλεια, είναι ότι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Jeep θα πατήσει πάνω στην αρχιτεκτονική e-CMP. Πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης του Groupe PSA και ειδικότερα από τα αστικά SUV, όπως τα DS 3 Crossback E-Tense και Opel Mokka-e. Και το πιθανότερο είναι ότι το τεχνικό φύλλο και οι δυνατότητές του θα είναι κοντά τους, αν όχι πανομοιότυπες. 

ηλεκτρικό Jeep

Από την άλλη πλευρά και αναμενόμενα, το νέο ηλεκτρικό Jeep θα έχει τη δική του αισθητική σφραγίδα, φυσικά υπό την οικογενειακή προσωπικότητα της αμερικανικής φίρμας. Με άλλα λόγια το δικό του αυθεντικό σχεδιασμό αλλά και όλα τα τρικάκια που παραπέμπουν στις τελευταίες δημιουργίες της Jeep. 

Θα μας πείτε ότι με όλα τα παραπάνω υπάρχει ο κίνδυνος της εντύπωσης déjà-vu. Αν και αυτό εμπορικά έχει αποδείξει ότι αποβαίνει εις όφελος των μοντέλων της φίρμας. Από τις φωτογραφίες όμως συνάγεται ότι θα ξεχωρίζει από τα αδέλφια του με μια πιο μυώδη εμφάνιση -ψηλό πομπέ καπό και αδρά σχεδιασμένα φτερά που ξεχωρίζουν. Τα δε χερούλια των πίσω θυρών θα είναι σε υπόσκαφες υποδοχές.

Στο εμπρός μέρος, το νέο ηλεκτρικό Jeep φαίνεται να διατηρεί την τυπική εμφάνιση της φίρμας, με τους προβολείς εν μέρει κρυμμένους στη μαύρη γρίλια της μάσκας. Κάτι που διατηρεί τις βασικές, επτά κάθετες γρίλιες, αλλά σε πιο πυκνή διάταξη από το συνηθισμένο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube