Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του Kia EV5

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του Kia EV5

Έχοντας ήδη παρουσιάσει το Kia EV5, η Kia προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το εσωτερικό του μοντέλου.

Ημέρα Kia θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η σημερινή, καθώς οι Νοτιοκορεάτες μετά την αποκάλυψη των Concept EV3 και EV4 και EV2 ανανέωσαν τις πληροφορίες μας αναφορικά με το Kia EV5.

Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV, με μήκος 4,61 m, λίγο μεγαλύτερο από το Kia Sportage (4,51 m). Σχεδιαστικά, μοιάζει με το μεγαλύτερο Kia EV9, επαναλαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο τη μυώδη σιλουέτα του. Μόνο που το Kia EV5 είναι ολίγον τι πιο εξευγενισμένο, εξαιτίας της πιο στρωτής και γωνιώδους σχεδίασής του.

Μέχρι στιγμής, το EV5 έχει ανακοινωθεί για τις αγορές της Ασίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα φτάσει και στην Ευρώπη. Μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα το πότε, μιας και η Kia δεν προχώρησε σε τέτοιου τύπου ανακοινώσεις.

Ο εσωτερικός κόσμος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Kia EV5 αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της Kia EV Day

Kia EV5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και EV2 στον ορίζοντα από την Kia με προσιτή τιμή

Ναι μεν η εταιρεία παρουσίασε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του EV5, όλες όμως προορίζονται για την ασιατική αγορά. Εν προκειμένω λοιπόν, οι συγκεκριμένες εκδόσεις περιλαμβάνουν διαφορετικές μπαταρίες αλλά και τετρακίνηση. Ίσως και μία έκδοση GT, χωρίς ακόμα να έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η έκδοση με τη μικρή μπαταρία 64 kWh, η οποία είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 529 km. Παράλληλα, σε ταχυφορτιστή, δύναται να φορτίσει από το 30% στο 80% σε μόλις 27 λεπτά.

Η αμέσως επόμενη εξοπλίζεται με μία μπαταρία 81 kWh, η οποία παρέχει 648 km ηλεκτρικής αυτονομίας. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, αποδίδοντας 217 PS. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τετρακίνητη έκδοση, με την ίδια μπαταρία, προσθέστε 95 PS, για να φτάσουμε αισίως στους 305 PS.

Με δεδομένο πάντως πως η Kia έχει ανακοινώσει πως οι εκδόσεις της θα προσαρμόζονται ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθύνονται, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Kia EV5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο, κόμπακτ SUV με όνομα KIA EV3 Concept

Πέρα από τις εκδόσεις, πήραμε μία γεύση και από το εσωτερικό του Kia EV5. Κι εδώ, όπως και στο EV9 υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες, με το κάθισμα του συνοδηγού να εκτείνεται πάνω από το κεντρικό τούνελ. Μιας και μιλάμε για καθίσματα, να αναφέρουμε πως υπάρχει ενσωματωμένη η λειτουργία μασάζ, για ακόμα πιο άνετες μετακινήσεις. Επιπροσθέτως, το EV5 είναι εξοπλισμένο με περιστρεφόμενες θέσεις, επιτρέποντας μία εσωτερική διαρρύθμιση ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών, προσδίδοντας έξτρα πόντους πρακτικότητας.

Προαιρετικά υπάρχει και μία οθόνη head-up display, ενώ μία ευχάριστη έκπληξη αποτελούν οι εύχρηστοι φυσικοί διακόπτες, μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τον κλιματισμό αλλά και την ένταση της φωνής του ηχοσυστηματος. Τέλος, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του θελήσει να κάνει μια απόδραση στη φύση με την οικογένεια ή με την παρέα του θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον ψυχόμενο ή θερμαινόμενο αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου.

Όπως είναι φυσικό, σε ένα τέτοιο μοντέλο είναι διαθέσιμα όλα τα σύγχρονα και προηγμένα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της Kia.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube