Νέο, κόμπακτ SUV με όνομα KIA EV3 Concept

Νέο, κόμπακτ SUV με όνομα KIA EV3 Concept

Στο πλαίσιο της Kia EV Day 2023, οι Νοτιοκορεάτες, αποκάλυψαν μία σειρά από μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων το μικρομεσαίο SUV Kia EV3.

Στη Σεούλ της Νότιας Κορέας διεξήχθη η φετινή Kia EV Day, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αποκαλύπτει μερικές από τις εξηλεκτρισμένες προτάσεις της που θα δούμε στο μέλλον. Αναμεσά τους και το Kia EV3.

Το Kia EV3 Concept είναι ένα οικογενειακό SUV, που τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερο EV5. Εξωτερικά, το πρωτότυπο της Kia, μπορούμε να πούμε πως έχει δεχθεί σχεδιαστικές επιρροές από τη ναυαρχίδα των ηλεκτρικών Kia, το EV9. Υιοθετώντας το μοτίβο Digital Tiger Face που εκφράζει η τεχνοτροπία «Opposites United» καταφέρνει να εξισορροπήσει ανάμεσα στην πιο ομαλή σχεδίαση του EV5 και τις πιο σκληρές γραμμές του EV9.

Το Kia EV3, αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2024, αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας

Kia EV3 Concept

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kia EV4 Concept, το Tesla Model 3 της Kia [video]

Παρατηρώντας το από το πλάι, είναι ευδιάκριτες οι καλοσχεδιασμένες καμπύλες τους, οι οποίες συνυπάρχουν αρμονικά με τις δυναμικές γραμμές του. Η σχεδίαση του πίσω μέρους θυμίζει έντονα το EV9 (ιδιαίτερα τα φωτιστικά σώματα), με τις ιδιαίτερου στιλ ζάντες 20” να υπόσχονται αεροδυναμικά οφέλη.

Περνώντας στο εσωτερικού, θα βρεθείς αντιμέτωπος με μία premium καμπίνα, χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Η Kia άλλωστε μιλάει για μία καμπίνα που παράγει «συναισθηματική ευεξία». Σε αυτή τη κατεύθυνση συνηγορεί ο απαλός ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα εργονομικά καθίσματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες. Η Kia μάλιστα διαφημίζει πως τα καθίσματά της έχουν εξαιρετική δομή και μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Για αυτό άλλωστε και δεν επέλεξαν το ανθρακόνημα.

Όντας EV και με αυξημένες περιβαλλοντικές αναζητήσεις, οι σχεδιαστές της καμπίνας έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στη βιωσιμότητα και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η κεντρική κονσόλα του Kia EV3 concept είναι δομημένη από ρίζες μανιταριών, μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται βιοκατασκευή.

Kia EV3 Concept

Στο ταμπλό δεσπόζει μία μεγάλη οθόνη, με το τιμόνι να έχει τετραγωνισμένη σχεδίαση. Στα αξιοσημείωτα του τιμονιού εντάσσεται και η απουσία φυσικών κουμπιών.

Θα το δούμε όμως στην παραγωγή; Σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες, το Kia EV3 πιθανότατα θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο επόμενο έτος. Οι φήμες θέλουν να βασίζεται στην γνώριμη για την εταιρεία E-GMP αρχιτεκτονική, η οποία θα επιτρέπει στο μοντέλο να χρησιμοποιεί μπαταρίες χωρητικότητας 58 έως 77,4 kWh. Τέλος, το EV3 θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία V2L (Vehicle-to-Load), επιτρέποντας στην μπαταρία του να φορτίζει οποιοδήποτε αντικείμενο που λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube