Kia EV4 Concept, το Tesla Model 3 της Kia [video]

Kia EV4 Concept, το Tesla Model 3 της Kia [video]

Κατά τη διάρκεια της Kia EV Day, η κορεατική φίρμα παρουσίασε μαζί με το EV3 και το Kia EV4. Έναν άμεσο ανταγωνιστή του Polestar 4 και του Tesla Model 3.

Με αφορμή την Kia EV Day, οι Kορεάτες παρουσίασαν όχι ένα, αλλά αιφνιδιαστικά δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα. Το ηλεκτρικό SUV EV3 και την ηλεκτρική μπερλίνα Kia EV4. Μαζί και το EV5 παραγωγής που ντεμπουτάρισε επίσημα τον περασμένο Αύγουστο. 

Με το μέγεθος, τις επιδόσεις και την αυτονομία να κινούνται στη σφαίρα του άγνωστου, το κορεατικό EV δείχνει να εντάσσεται στην κατηγορία όπου δραστηριοποιούνται το νέο Polestar 4 και το ανανεωμένο Tesla Model 3.

Τo πρωτότυπo Kia EV4 χρησιμοποιεί premium αειφόρα υλικά, προτείνοντας μια σημαντική εναλλακτική στη διακόσμηση της καμπίνας

Kia EV4 Concept

Προς το παρόν, η σχεδιαστική προσέγγιση του Kia EV4 Concept υπακούει στην εκλεπτυσμένη σχεδιαστική γλώσσα Opposites United Untied. Και στη νέα φιλοσοφία εσωτερικού χώρου που συνδυάζει μια μινιμαλιστική διάταξη με ζεστούς τόνους.

Πίσω από το κάπως περίεργο σχήμα του τιμονιού, μια γιγαντιαία οθόνη φιλοξενεί το ταμπλό με τα όργανα και τις οθόνες του συστήματος του infotainment. Στο ταμπλό υπάρχει επίσης μια σειρά από κουμπιά για γρήγορη πρόσβαση των λειτουργιών που χρησιμοποιούνται συχνότερα, όπως ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα.

Kia EV4 Concept

Το Kia EV4 Concept πατάει σε δύο βάρκες. Αφενός, τη λειτουργία Serenity που υπόσχεται στους επιβάτες όλη την ηρεμία και την άνεση που χρειάζονται για το ταξίδι τους. Και από την άλλη, στη λειτουργία Perform που προτρέπει τον οδηγό να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στο χειρισμό του αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube