Και EV2 στον ορίζοντα από την Kia με προσιτή τιμή

Και EV2 στον ορίζοντα από την Kia με προσιτή τιμή

Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα το πλάνο επέκτασης της σειράς EV, παρουσιάζοντας δύο νέα πρωτότυπα, τις τεχνικές λεπτομέρειες του EV5 και ανακοινώνοντας ένα ακόμα ηλεκτρικό πόλης, το EV2 που θα έρθει το 2026.

Kia EV Day

Η σημερινή -πρώτη- εκδήλωση Kia EV Day που διοργάνωσε η εταιρεία στη Σεούλ της Νότιας Κορέας έκρυβε και μια ακόμα είδηση πέρα από τις προφανείς που προέκυψαν από τα δυο ολοκαίνουργια πρωτότυπα.

Και η είδηση αυτή είναι ότι η Kia θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης προσανατολισμένο στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, το οποίο θα ονομάζεται EV2 και θα λανσαριστεί το 2026 με τιμή κοντά στα €25.000.

Η άφιξη του μικρού ηλεκτρικού επιβεβαιώθηκε στο περιθώριο της παρουσίασης του πρωτότυπου μικρού SUV EV3, του σαλούν EV4 και του οικογενειακού SUV EV5, τα οποία θα ξεκινήσουν να πωλούνται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τα τέσσερα μοντέλα θα προστεθούν στο υπάρχον EV6 και τη ναυαρχίδα EV9 στη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia και θα αποτελέσουν το κλειδί για τη φιλοδοξία της εταιρείας να φτάσει τις 1,6 εκατομμύρια πωλήσεις EV ετησίως μέχρι το 2030.

Kia EV2

Σημειώνουμε ότι αναφορικά με τη σειρά παρουσίασης των νέων μοντέλων, η έέκδοση παραγωγής του EV3 θα λανσαριστεί το επόμενο έτος, ενώ το EV5 θα αρχίσει να πωλείται το 2025. Το EV4 θα ακολουθήσει το 2026, τη χρονιά που θα ριχτεί στην αγορά και το μικρότερο EV2.

Η Kia δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο ηλεκτρικό της πέρα της ονομασίας του, τόνισε όμως ότι θα είναι ένα κόμπακτ μοντέλο που θα σχεδιαστεί δίνοντας βάση στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας.

Στόχος της Kia είναι το μοντέλο της να βγει στην αγορά με τιμή κοντά στα 25.000 ευρώ και να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό απέναντι σε μοντέλα όπως το Peugeot Ε-2008 και το ηλεκτρικό Opel Corsa. 

Σχεδιαστικά θα κινείται στα μονοπάτια των υπόλοιπων μοντέλων της σειράς EV και δεδομένου ότι η Kia έχει δηλώσει ότι θέλει κάθε ηλεκτρικό μοντέλο της να έχει και έκδοση GT, είναι πολύ πιθανό το μικρό ηλεκτρικό της χάτσμπακ να λανσαριστεί και σε μια πιο σπορ εκδοχή. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube