H Kia ετοιμάζεται να λανσάρει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα

H Kia ετοιμάζεται να λανσάρει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Η Kia ανακοίνωσε, ότι στη φετινή εκδήλωση EV Day θα παρουσιάσει δύο νέα πλήρως ηλεκτρικά πρωτότυπα.

ΚΙΑ EV day

Η Kia EV Day 2023 φαίνεται πως θα λάβει μία σειρά από σημαντικές ειδήσεις. Κι αυτό γιατί η Kia εκτός από τα δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά EV θα δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με το κόμπακτ SUV EV5.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε μερικά σκιώδη αποσπάσματα φωτογραφιών και βίντεο που δείχνουν τη σειρά EV της Kia, που σύντομα θα επεκταθεί με «τρία νέα μικρομεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά μοντέλα».

Μια πιο προσεκτική ματιά στο φωτογραφικό teaser αποκαλύπτει ότι το πρώτο μοντέλο από αριστερά είναι το υπάρχον Kia EV6 GT. Δίπλα του, υπάρχει ένα κουπέ-σεντάν χαμηλής κλίσης με στιλιστικά στοιχεία crossover και κάθετα φώτα LED στο μπροστινό μέρος. Πρόκειται για ένα από τα νέα concept μοντέλα, το οποίο αποτελεί προεπισκόπηση μελλοντικών μοντέλων παραγωγής που θα έρθουν στην αγορά.

Η επενδύσεις της Kia στην ηλεκτροκίνηση θα συνεχιστούν, με την γκάμα EV να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο

Kia EV Day

Στη μέση, μπορούμε να δούμε τη σιλουέτα και τη φωτεινή υπογραφή του νέου κόμπακτ SUV EV5. Στο πλάι του, συναντά κανείς το ακόμα μικρότερο SUV EV4, αλλά και τη ναυαρχίδα της εξηλεκτρισμένης γκάμας της Kia, το EV9.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσης τις λεπτομερείς προδιαγραφές του ολοκαίνουργιου EV5 μετά το ντεμπούτο του σε μορφή παραγωγής στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu στην Κίνα τον περασμένο Αύγουστο. Γνωρίζουμε ήδη ότι το ηλεκτρικό alter ego του Sportage έχει μήκος 4.615 mm και χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική E-GMP.

Οι προδιαγραφές του μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά στην οποία θα ταξιδέψει, αλλά η έκδοση που θα διατεθεί στην αγορά της Κίνας αναμένεται να είναι διαθέσιμη με μπροστινό ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 218 PS και προμήθειας ενέργειας από τη μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου Blade, η οποία προέρχεται από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD.

Kia EV Day

Η ετήσια εκδήλωση Kia EV Day θα πραγματοποιηθεί στο Yeoju της Κορέας την ερχόμενη Πέμπτη (12 Οκτωβρίου), Εκεί θα μάθουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα επερχόμενα μοντέλα της μάρκας, αλλά και για τη μελλοντική, ηλεκτρικά προσανατολισμένη στρατηγική των Κορεατών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube