Alfa Romeo: Όλες οι πληροφορίες για το επερχόμενο B-SUV

Alfa Romeo: Όλες οι πληροφορίες για το επερχόμενο B-SUV

Το μικρότερο μέλος της νέας γκάμας της Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει το 2023.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως εκτός από την επερχόμενη Tonale (C-SUV), η Alfa Romeo ετοιμάζει και ένα νέο B-SUV που θα είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας. Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία για το σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που θα βοηθήσει την Alfa Romeo να ξεπεράσει την κρίση.

Το B-SUV της Alfa Romeo θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα eCMP του ομίλου PSA που έγινε διαθέσιμη στους Ιταλούς μετά από τη δημιουργία του ομίλου Stellantis. Η ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη στα DS 3 Crossback E-TensePeugeot e-2008 και Opel Mokka-e. Σε αυτά τα μοντέλα ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 136 PS κινεί τον εμπρός άξονα, και μια μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh χαρίζει αυτονομία 330-340 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Παρόλα αυτά, η Alfa Romeo θα προσφέρει και την επιλογή τετρακίνησης, με επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και αυξημένη ισχύ.

Λόγω της ευελιξίας της πλατφόρμας CMP/eCMP, το B-SUV της Alfa Romeo υπάρχει περίπτωση να είναι διαθέσιμο και σε συμβατικές εκδόσεις με το βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech ή με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi αν και το σενάριο ντίζελ είναι λιγότερο πιθανό. Όπως και στα συγγενικά μοντέλα, τα μοτέρ θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το ιταλικό μοντέλο θα έχει πιο επιθετικό στήσιμο με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, premium προσανατολισμό όσον αφορά το σχεδιασμό και τα υλικά, καθώς και τεχνητό ήχο για τις ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η μικρή Alfa θα παράγεται στο εργοστάσιο Tychy της Πολωνίας μαζί με τους διαδόχους των συγγενικών FIAT 500 και Jeep Renegade, μετά από επένδυση $206 εκατομμυρίων για αναβαθμίσεις. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Οι συμβατικές εκδόσεις ίσως κυκλοφορήσουν πριν από τα τέλη του 2022, με την ηλεκτρική έκδοση να ακολουθεί το 2023. Κύριοι ανταγωνιστές της στην αγορά θα είναι τα Audi Q2, DS 3 Crossback και MINI Countryman.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube