Ακυρώθηκε το μεγάλο ηλεκτρικό crossover Opel Manta;

Ακυρώθηκε το μεγάλο ηλεκτρικό crossover Opel Manta;

Οι φιλοδοξίες της Opel στις υψηλότερες κατηγορίες φαίνεται να εξανεμίζονται. Με το πρότζεκτ του ηλεκτρικού crossover Opel Manta να φέρεται ως ακυρωμένο. Οπότε και η πιθανή διαδοχή του Insignia να γίνεται όλο και πιο απίθανη.

Opel Manta, Opel Experimental

Μέσα σε ένα αυτοκινητικό γκρουπ που αποτελείται από 14 φίρμες, όπως ο Όμιλος Stellantis, είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλες και να χρηματοδοτηθούν οι φιλοδοξίες όλων.

Κάθε φίρμα ορίζει την προϊοντική επικράτειά της, ως εκ τούτου και τις ευθύνες της, ιδιαίτερα σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως αυτή που διανύουμε τα πρόσφατα τελευταία χρόνια. Στον Όμιλο Stellantis, η επόμενη Maserati Quattroporte έχει ήδη πληρώσει το τίμημα επειδή είναι βρίσκεται πολύ κοντά στην επόμενη γενιά της Alfa Romeo Giulia -θα πατούσαν και η δύο στην ίδια πλατφόρμα, την STLA Large. Τώρα ήρθε η σειρά του Opel Manta.

To ηλεκτρικό Opel Manta θυσιάστηκε στον βωμό της πολύπλοκης στρατηγικής ενός ομίλου με 14 φίρμες

Opel Manta, Opel Experimental

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο L’Automobile Magazine, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτό το πρότζεκτ. Στο πλαίσιο του Ομίλου Stellantis, η φίρμα των Blitz έχει τον ρόλο της μαζικής, μάλλον συντηρητικής φίρμας. Ως εκ τούτου, όσον αφορά τα SUV, η Opel θα αρκείται στο επόμενο Grandland.

Το κόμπακτ/μεσαίο SUV του Rüsselsheim θα είναι, όπως και το σημερινό, ξάδερφος του Peugeot 3008, προσφέροντας στην γκάμα του και 100% ηλεκτρικό μοντέλο. Από την άλλη, θα υιοθετήσει ένα πιο κλασικό στιλ με την πίσω πόρτα να είναι σχεδόν κατακόρυφη. Ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, περιλαμβανομένης της ταυτότητας του εμπρός μέρους, θα είναι ωστόσο άμεσα εμπνευσμένες από το πρωτότυπο Opel Experimental που παρουσιάστηκε στην τελευταία έκθεση του Μονάχου. Ένα κόνσεπτ που του έμελλε να προαναγγέλλει το Opel Manta.

Opel Manta, Opel Experimental

Το πρότζεκτ Opel Manta OV85 συνδέθηκε με εκείνα των μοντέλων που προβλέπονταν για την DS Automobiles και την Peugeot. Και ήταν αυτά που διατηρήθηκαν: DS 9 (D85) και Peugeot 6008 (P85). Ύστερα από αυτή την ακύρωση, η γκάμα της Opel πιθανότατα θα σταματήσει στην κόμπακτ/μεσαία κατηγορία των SUV με το Grandland. Και λέμε «πιθανότατα», καθώς φαίνεται να έχει ξεχαστεί και η πιθανή ηλεκτρική αντικατάσταση του Insignia, μοντέλου της κατηγορίας D.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube