Ηλεκτρικός ο αντικαταστάτης της Alfa Romeo Giulia, με 800 PS και 700 km αυτονομίας

Ηλεκτρικός ο αντικαταστάτης της Alfa Romeo Giulia, με 800 PS και 700 km αυτονομίας

Η Alfa Romeo μπαίνει δυνατά στην ηλεκτρική εποχή με τον αντικαταστάτη της Giulia να αποδίδει έως 800 PS και να προσφέρει μέγιστη αυτονομία 700 km, αλλά και δυνατότητα υπερταχείας φόρτισης…

Alfa Romeo Giulia

Η μετάβαση της Alfa Romeo στην ηλεκτροκίνηση στηρίζεται σε ένα φιλόδοξο πλάνο, το οποίο θα αλλάξει εντελώς την γκάμα της. Αυτό περιλαμβάνει κάποια ολοκαίνουρια μοντέλα, αρχής γενομένης από το νέο B-SUV της που θα παρουσιαστεί φέτος.

Εκτός από τον μικρό ηλεκτρικό αδελφό της Tonale όμως, το επόμενο μεγάλο βήμα για την ηλεκτρική γκάμα της μιλανέζικης φίρμας θα γίνει με την ηλεκτρική μπερλίνα της εταιρείας που θα αντικαταστήσει την Alfa Romeo Giulia

Αυτή θα παρουσιαστεί μέσα στο 2025 και θα συνεχίσει την επιτυχημένη παρουσία της εταιρείας σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, προσφέροντας εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική οδική συμπεριφορά, τους βασικούς δηλαδή πυλώνες της Alfa Romeo.

Όπως δήλωσε ο CEO της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato σχετικά, με αυτό το μοντέλο η εταιρεία θέλει να προσφέρει ένα υποκατάστατο της ταυτότητάς της σε ηλεκτρική μορφή και όχι να αποτελέσει απλώς το μοντέλο που θα κάνει τη μετάβασή της στα ηλεκτρικά. 

Alfa Romeo Giulia

Μόνο που τώρα οι δυναμικές επιδόσεις θα προέρχονται από ένα πολύ ισχυρό σύστημα πρόωσης, το οποίο θα αποδίδει από 350 έως 800 ίππους στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio του μοντέλου.

Εκτός αυτών όμως το νέο μοντέλο για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα ονομασία, θα εφοδιάζεται με μπαταρίες που θα μπορούν να του προσφέρουν μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία έως 700 km.

Τέλος, θα διαθέτει και τη δυνατότητα υπερταχείας φόρτισης, απαιτώντας σε αυτή την περίπτωση, μόνον 15 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube