Tο 2020 θα είναι έτοιμο το σπορ SUV της SEAT

Tο 2020 θα είναι έτοιμο το σπορ SUV της SEAT

Η SEAT ετοιμάζει το πρώτο της Sport Activity Coupe με σήμα CUPRA, παίρνοντας έμπνευση από την Porsche Macan.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της SEAT, Matthias Rabe, η ισπανική εταιρεία θα βγάλει στην παραγωγή το 2020 το πρώτο της SAC.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου crossover Arona, o Rabe επιβεβαίωσε τα σχέδια της SEAT για ένα τέτοιο μοντέλο και ίσως το δούμε να λανσάρετε με τον λογότυπο της «υπομάρκας» CUPRA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: SEAT Ibiza 1.0 TSI Eco 115 PS

Σχεδιαστικά, το νέο Sport Activity Coupe της SEAT θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο 20V20 (φωτογραφίες) που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: SEAT IBIZA FR 1.5 TSI Evo

Η γκάμα του θα περιλαμβάνει και μια plug-in hybrid έκδοση, μιας και η ισπανική εταιρεία ετοιμάζεται να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης και του Ομίλου VW, γενικότερα.

Το πρώτο ηλεκτρικό SEAT θα κάνει την εμφάνισή του το 2019 και θα βασίζεται, κατά πάσα πιθανότητα, στο μίνι Mii. Αργότερα, το 2020, θα παρουσιαστεί ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW και προορίζεται μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: SEAT Leon 1.6 TDI 115 PS

Παλαιότερα, ο Πρόεδρος της SEAT Luca De Meo είχε αναφέρει ότι βλέπει μεγάλη δυναμική στην κατηγορία των σπορ SUV, δίνοντας για παράδειγμα την Porsche Macan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: SEAT Ateca 1.6 TDI 115 PS

Η συγκεκριμένη αναφορά από τον Πρόεδρο της SEAT δεν ήταν καθόλου τυχαία, μιας και άφησε να εννοηθεί ότι το SAC της CUPRA θα προσφέρει, πέρα από επιδόσεις, αναβαθμισμένη ποιότητα σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube