Η SEAT σκέφτεται να κάνει τα CUPRA μια ξεχωριστή σπορ «υπομάρκα»

Η SEAT σκέφτεται να κάνει τα CUPRA μια ξεχωριστή σπορ «υπομάρκα»

Είναι πολύ πιθανό το σκέλος των σπορ μοντέλων της εταιρείας να αποσπαστεί σε μια αυθύπαρκτη φίρμα και να έχει ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Φαίνεται ότι η SEAT έχει μεγάλα σχέδια για τα CUPRA.

Θέλει δηλαδή να τα αναβαθμίσει σε μια σπορ «υπομάρκα» που θα είναι αυθύπαρκτη και θα έχει το δικό της λογότυπο. Το τελευταίο μάλιστα, το έχει ήδη κατοχυρώσει.

Δε θα είναι η καρό σημαία που χαρακτηρίζει τις σημερινές κορυφαίες σπορ εκδόσεις, αλλά ένα εντελώς νέο τρισδιάστατο σήμα που θα συμπληρώνει το γραφικό CUPRA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το SEAT Leon CUPRA 300

Το πλάνο αυτό είναι υπό σκέψη από το 2015, όταν ο Luca De Meo ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας, ενώ και ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας κι Εξέλιξης, Matthias Rabe, θέλει να εκμεταλλευτεί περισσότερο το δυναμικό της εταιρείας που ασχολείται με τα σπορ μοντέλα.

Πέραν αυτού η SEAT απέφυγε να κάνει επιπλέον δηλώσεις σχετικά με το θέμα, σχολίασε πάντως ότι «Η εταιρεία εξελίσσει την εταιρική της ταυτότητα. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι όλες οι εταιρίες κατοχυρώνουν πολλές πατέντες, σχέδια και λογότυπους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το SEAT Ibiza 1.0 TSI Eco 95 PS

Επιπλέον, πριν από λίγο καιρό κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει ότι σκοπός είναι οι δραστηριότητες της SEAT Sport να επεκταθούν και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να «τρέχει» και τη φίρμα CUPRA, αναβαθμίζοντάς τη σε όλα τα επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ετοιμάζεται SEAT Ateca CUPRA με 300 ίππους

Αυτό επίσης είναι κάτι που θα δώσει περισσότερη ελευθερία για την εξέλιξη του χαρακτήρα των μοντέλων, ενώ θα επιτρέψει και υψηλότερο περιθώριο κέρδους από τα πιο ακριβά μοντέλα.

Το εν λόγω σχέδιο της ισπανικής εταιρείας είναι ακόμα άγνωστο πότε θα τεθεί σε εφαρμογή, οπότε τα δύο προγραμματισμένα για το άμεσο μέλλον σπορ μοντέλα είναι αβέβαιο κάτω από πιο καθεστώς θα παρουσιαστούν. Όπως και να έχει, το πρώτο θα είναι -μάλλον περιορισμένης παραγωγής- Leon CUPRA R και το δεύτερο το Ateca CUPRA των 300 ίππων.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube