Το 2017 θα είναι έτοιμο το Audi Q8

Το 2017 θα είναι έτοιμο το Audi Q8

Το κορυφαίο crossover της εταιρίας θα λανσαριστεί ταυτόχρονο και σε έκδοση RS

Ο επικεφαλής της Audi,Rupert Stadler, αποκάλυψε στο Autocar ότι η εταιρία έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία της ναυαρχίδας των crossover, του Audi Q8.

«Ετοιμαστείτε για πολλά ακόμη crossovers και τα SUV» ήταν η κουβέντα του, λέγοντας πως στη γκάμα της μάρκας θα υπάρχουν αυτοκίνητα με το διακριτικό Q1, Q2, Q4, Q6 και βέβαια Q8, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα Q3, Q5 και Q7.

Το πιο σημαντικό από όλα θα είναι χωρίς καμία αμφιβολία το Q8 που θα τοποθετείται στην κορυφή της σειράς και αναμένεται να έχει συνολικό μήκος πάνω από πέντε μέτρα .

Πιστεύεται ότι το Q8 θα υιοθετήσει ένα πεντάθυρο αμάξωμα με το σχέδιο να είναι αρκετά πιο πρωτοπορειακό από τα υπάρχοντα "Q" και θα φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Audi, του Marc Lichte. Οι πρώτες πληροφορίες επίσης μιλούν για έν απολύ πιο σπορ ταμπλό, μικρότερα πλευρικά παράθυρα, πολύ πιο κεκλιμένη οροφή, ενώ το πίσω παράθυρο θα είναι πιο γωνία.

Το Audi Q8 εκ των πραγμάτων θα τεθεί απέναντι από τα BMW X6, Mercedes - Benz MLC και Range Rover Sport και θα τροφοδοτείται από  V6 και V8 κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση αλλά και μια πλ'ήρως ηλεκτρική (όχι άμεσα) που θα «σημαδεύει» το Tesla Model X.
Είναι σίγουρο βέβαια ότι άμεσα θα υπάρξει επίσης μια έκδοση RS που θα τροφοδοτείται από έναν V8 4.0 - λίτρων twin-turbo κινητήρα.

Το Audi Q8 θα κατασκευάζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας MLB ( ονομάζεται MLB Evo ) και θα ενσωματώνει σύγχρονα υλικά που θα μειώνουν το βάρος του (δεν θα ξεπερνά τα 2.000 κιλά), όπως αλουμίνιο, ανθρακονήμτα, ενισχυμένα πλαστικά ( CFRP) και λεπτότερο χάλυβα υψηλής αντοχής.

Το βασικό μοντέλο θα κοστίζει περίπου 50.000 λίρες στερλίνες ( 84.700 δολάρια / 60.800 ευρώ ), ενώ η τιμή του Q8 RS θα φτάνει περίπου τις 90.000 λίρες στερλίνες ( 152.400 δολάρια / 109,500 ευρώ ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube