Παραδόθηκε το πρώτο Koenigsegg Jesko Plus των 1.600 PS

Παραδόθηκε το πρώτο Koenigsegg Jesko Plus των 1.600 PS

Το νέο Koenigsegg Jesko Plus είναι η μυστική έκδοση του Jesko που δεν είχαμε ακούσει μέχρι τώρα κι ήδη παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη.

Η Esser Automotive, ένας υψηλών προδιαγραφών αντιπρόσωπος και κάτοχος των μοναδικών τριών Koenigsegg με την επιλογή Koenigsegg Naked Carbon στον κόσμο, παρέδωσε το πρώτο Koenigsegg Jesko Plus. Πρόκειται για μία νέα έκδοση του Jesko που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Μοιάζει με το Jesko Attack, το μοντέλο με την αεροτομή που εστιάζει στο κράτημα κι όχι στην ανώτατη τελική ταχύτητα όπως το Jesko Absolut. Οι οπτικές διαφορές περιορίζονται στο σήμα, όπου δίπλα στον λογότυπο Jesko και τη σουηδική σημαία, η λέξη «Plus» υποδηλώνει κάτι ιδιαίτερο.

Το νέο Koenigsegg Jesko Plus είναι η μυστική έκδοση του Jesko που δεν είχαμε ακούσει μέχρι τώρα κι ήδη παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη. Ελπίζουμε ότι είναι ο Verstappen.

Πολλά πράγματα καθιστούν το συγκεκριμένο Jesko μοναδικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για το πρώτο που εγκαταλείπει το εργοστάσιο και μπορεί να λειτουργήσει με βιοκαύσιμο E85.

Koenigsegg Jesko Plus

Ονομάζεται Plus κι είναι το πιο ισχυρό Jesko μέχρι σήμερα με 1.600 PS από τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5,0 lt. Δεν είναι όλα τα Jesko ικανά για τέτοια ισχύ. Όσα έχουν ρυθμιστεί για κανονική βενζίνη, περιορίζονται σε 1.280 PS.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την ονομασία Plus ή όχι, όλη η ισχύς αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω του πρωτοποριακού κιβωτίου Light Speed της Koenigsegg.

Koenigsegg Jesko Plus

Τόση ροπή σε δύο μόνο τροχούς είναι πρόκληση, αλλά ευτυχώς το Jesko Attack επαφίεται στην αεροδυναμική για να μεταφέρει σωστά τη δύναμη στο δρόμο. 

Η τεράστια πίσω αεροτομή, η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος της κάθετης δύναμης, παράγει έως και 1.400 kg όταν κινείται με την τελική ταχύτητα. Στα 290 km/h περιορίζεται στα 1.000 kg και στα 250 km/h στα 700.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Koenigsegg Jesko Absolut: Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 532 km/h!

Όσο για το πρώτο Jesko Plus στον κόσμο, ο τυχερός ιδιοκτήτης επέλεξε φινίρισμα Pearl Green με εκτεθειμένες λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Υπάρχουν επίσης Crystal White στοιχεία που κάνουν αντίθεση, συμπεριλαμβανομένου του σήματος Plus δίπλα στο σήμα Jesko και τη σουηδική σημαία.

Koenigsegg Jesko Plus

Οι τροχοί είναι οι έξτρα AirCore Carbon, με ασορτί ρίγες Crystal White στις ακτίνες και λευκές δαγκάνες. 

Στο πλάι της αεροτομής διακρίνουμε την ένδειξη «#006», καθώς αυτό είναι το έκτο Jesko πελάτη από τα 125 που θα παραχθούν συνολικά σε διάφορες διαμορφώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 125 Koenigsegg Jesko είναι ήδη sold-out από τις αρχές του 2019

Όσον αφορά την τιμή, η Koenigsegg δεν την ανακοινώνει σε κανέναν άλλο εκτός από το πελατολόγιό της και γνωρίζουμε πόσο παράλογα ακριβά κοστολογούνται ορισμένα έξτρα του Σουηδού κατασκευαστή.

Koenigsegg Jesko Plus

Φήμες λένε ότι ο τυχερός ιδιοκτήτης κατοικεί στην Ολλανδία, οπότε ελπίζουμε ότι είναι ο Max Verstappen κι ότι η Plus θα παρκάρει δίπλα στην Aston Martin Valkyrie του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube