Η Maserati MC20 απογοητεύει στο Nürburgring [video]

Η Maserati MC20 απογοητεύει στο Nürburgring [video]

Να φταίει μόνο ότι στη δυναμομέτρηση αποδίδει σχεδόν 60 PS λιγότερα από το αναμενόμενο;

Maserati MC20

Μπορεί να φέρει το σήμα της τρίαινας, αλλά η Maserati MC20 προοριζόταν αρχικά να αποτελέσει μοντέλο της Alfa Romeo. Η τελευταία τελικά απέκτησε το δικό της υπεραυτοκίνητο με την 33 Stradale, η οποία βασίζεται στη MC20.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τώρα δύο υπεραυτοκίνητα από την Ιταλία που δεν έχουν σήμα στο καπό ούτε ένα άλογο ούτε έναν μαινόμενο ταύρο.

Το Sport Auto ψάχνει να βρει τι πήγε λάθος με τη Maserati MC20 στο Ring. Η δυναμομέτρηση αποκαλύπτει ότι ο Nettuno δεν επιβεβαιώνει τη θεωρητική ισχύ

Το γερμανικό περιοδικό Sport Auto θέλησε να δει πόσο γρήγορη είναι η Maserati MC20 στο Nürburgring, οπότε την υπέβαλε σε έναν γύρο στην Πράσινη Κόλαση.

Maserati MC20

Ο Christian Gebhardt χρειάστηκε 7'25" για να ολοκληρώσει έναν γύρο στο Nordschleife, με την MC20 να φορά ελαστικά Bridgestone Potenza Sport. Πώς συγκρίνεται η Maserati με τον ανταγωνισμό;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O David Beckham σχεδιάζει τη δική του Maserati MC20 [video]

Ο ίδιος οδηγός γύρισε την απαιτητική πίστα σε 6'58" πίσω από το τιμόνι της Ferrari 296GTB και σε μόλις 6'54" με την Porsche 911 GT3 RS.

Maserati MC20

Κοιτάζοντας τους χρόνους που έχει καταγράψει κατά καιρούς το περιοδικό, η σαφώς πιο γήινη BMW M4 CSL χρειάστηκε 7'17", αν και φορούσε τα ανώτερης πρόσφυσης Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Παραμένει βέβαια ένα λιγότερο εξωτικό και πιο αδύναμο -κατά 80 PS- μοντέλο σε σχέση με την κεντρομήχανη Ιταλίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κυκλοφόρησε το πρώτο βελτιωτικό πακέτο για την Maserati MC20

Πριν από μερικά χρόνια, ο Γερμανός δοκιμαστής έγραψε 7'29" με τη σημαντικά βαρύτερη BMW M5 CS, μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά από τη Maserati.

Maserati MC20

Όπως συνηθίζει το Sport Auto, εκτός από την Πράσινη Κόλαση, τα αυτοκίνητα υποβάλλονται σε δυναμομέτρηση. Η Maserati MC20 χρησιμοποιεί έναν διτούρμπινο V6 3,0 lt, με την ιταλική εταιρεία να ανακοινώνει ότι ο Nettuno αποδίδει 630 PS. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει η οδήγηση της Maserati MC20 στην πίστα;

Η Maserati δεν τον μοιράζεται με άλλες μάρκες, αλλά τον χρησιμοποιεί επίσης στις Grecale Trofeo και GranTurismo. Στο δυναμόμετρο πάντως, η ισχύς κυμάνθηκε αρκετά χαμηλότερα. Περί τα 572 PS στον στρόφαλο και στα 517 PS στους τροχούς. Ίσως εκεί να κρύβεται το μυστικό του αργού γύρου. 

Προφανώς και γυρολόγια που έχουν καταγραφεί με διαφορά ετών δεν μπορούν να έχουν απόλυτη συγκριτική αξία, αλλά η διαφορά των +30" με την GT3 RS και των 27" με την 296 είναι μεγάλες. 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η MC20 δεν έχει τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα και την προσήλωση στην αεροδυναμική απόδοση του γερμανικού μοντέλου. Ας ελπίσουμε ότι οι Γερμανοί θα δοκιμάσουν κι άλλη Maserati στο μέλλον για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube