O David Beckham σχεδιάζει τη δική του Maserati MC20 [video]

O David Beckham σχεδιάζει τη δική του Maserati MC20 [video]

H MC20 του David Beckham σχεδιάστηκε από την ομάδα εξατομίκευσης της Maserati.

O David Beckham είναι το νέο πρόσωπο της Maserati. Από την άλλη, η MC20 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο με ολοκαίνουριο μοτέρ το οποίο μας εισάγει στη νέα εποχή της μάρκας, ως ο διάδοχος της MC12.

Η MC20 (από τα αρχικά Maserati Corse και το έτος 2020) κατασκευάζεται στο ανανεωμένο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti της Maserati στη Modena, όπως και ο κινητήρας Nettuno, με αποτέλεσμα ένα 100% ιταλικό όχημα.

Ο νέος βενζινοκινητήρας είναι ένας twin-turbo V6 3,0 λίτρων με γωνία 90ο ανάμεσα στους κυλίνδρους και ξηρό καρτέρ. Το μοτέρ εξελίχθηκε από την Maserati (το πρώτο μετά από τον τερματισμό της συνεργασίας της με την Ferrari), ενώ στη συγκεκριμένη έκδοση αποδίδει 630 PS και 730 Nm. Επιπλέον, έχει την τεχνολογία MTC (Maserati Twin Combustion) με προθάλαμο καύσης μεταξύ του ηλεκτροδίου και του κανονικού θαλάμου, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία προέρχεται από την Formula 1 και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

μπεκα

Η δύναμη μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου DCT οκτώ σχέσεων και με τη βοήθεια μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (προαιρετικά ηλεκτρονικό διαφορικό). Η Maserati ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9", 0-200 km/h σε κάτω από 8,8" και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 325 km/h!

Αφού μελέτησε τα παραπάνω, ο David Beckham πήρε τη Maserati MC20 για μερικούς γύρους στην πίστα της Modena για να δώσει τη «σφραγίδα της έγκρισής του» στο αυτοκίνητο, αλλά και να μας πει το πόσο ενθουσιασμένος είναι από την εμπειρία οδήγησής του.

μπεκαμ

Βέβαια, ο πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας συνεργάστηκε στενά με την ομάδα εξατομίκευσης της Maserati για να σχεδιάσει τη δική του MC20. Το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα MC20 Fuoriserie Edition για τον David Beckham.

Η μοναδική MC20 του David Beckham αντανακλά την αγάπη του για το Μαϊάμι, όπου ζει τον περισσότερο καιρό του χρόνου ο Beckham. Το αμάξωμα είναι μαύρο όπως και τα λογότυπα της μάρκας και η επίσης μαύρη τρίαινα εμπρός στη μάσκα, ενώ το σήμα MC20 στην πόρτα και οι δαγκάνες φρένων της Brembo είναι βαμμένα σε παστέλ ροζ.

μπε

Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με μαύρο δέρμα και Alcantara με ροζ αντίθεση στις ραφές, ενώ τα προσκέφαλα είναι κεντημένα με παστέλ ροζ τρισδιάστατο σχέδιο. Σε μια προσωπική πινελιά, μια πινακίδα με την επιγραφή «For David» κοσμεί την κεντρική κονσόλα.

Κατά τα λοιπά, η καμπίνα είναι αυστηρά διθέσια με χωρητικότητα 150 λίτρων για τις αποσκευές (50 εμπρός και 100 πίσω). Στο ταμπλό βρίσκουμε την κεντρική οθόνη αφής 10" για το infotainment Maserati Touch Control Plus και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10" πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι με ενσωματωμένα paddles. Τα φυσικά πλήκτρα περιορίζονται στα χειριστήρια για τα ηλεκτρικά παράθυρα, δύο πλήκτρα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα περιστροφικό διακόπτη για επιλογή λειτουργίας οδήγησης (GT, Wet, Sport, Corsa και ESC Off) πάνω στο κεντρικό τούνελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube