Exorcist, η τελευταία Chevrolet Camaro έχει 1.000 PS [video]

Exorcist, η τελευταία Chevrolet Camaro έχει 1.000 PS [video]

H Hennessey τιμά το θρυλικό muscle car με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: με τη συλλεκτική Camaro ZL1 Exorcist Final Edition των 1.000 PS!

Hennessey Camaro ZL1 Exorcist Final Edition

Η Chevrolet Camaro πλησιάζει στη συνταξιοδότηση κι η Hennessey την αποχαιρετά με τη συλλεκτική ZL1 Exorcist Final Edition που αποδίδει 1.000 PS. Θα κατασκευαστούν μόλις 57, μία για κάθε έτος παραγωγής του θρυλικού μοντέλου.

Η έκτη γενιά Camaro βασίζεται στην πλατφόρμα Alpha της GM, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και ανανεώθηκε δύο φορές, το 2018 και τον περασμένο Μάιο. Τώρα όμως φτάνει στο τέλος της διαδρομής κι η Hennessey θέλει να τιμήσει το σπουδαίο muscle car με την πανίσχυρη έκδοση Exorcist.

Chevrolet Camaro Exorcist, επικός αποχαιρετισμός στα 57 χρόνια του αμερικανικού muscle car: Με θηριώδη ισχύ 1.000 PS κι επιδόσεις που σοκάρουν!

Chevrolet Camaro, Hennessey Camaro ZL1 Exorcist Final Edition

Ο κατασκευαστής από το Τέξας δεν μασάει τα λόγια του. H Camaro Exorcist βάζει στο στόχαστρο το Dodge Challenger SRT Demon 170! Ενώ εκείνο είναι αυστηρά στημένο για αγώνες dragster, ο «Εξορκιστής» προσανατολίζεται στην πιστάδικη χρήση, με ολιστική βελτίωση σε κάθε τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έξι γενιές Chevrolet Camaro σε 5’ [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Camaro 1966-69 [videos]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Yenko Camaro 1967-1969

«Πραγματοποιήσαμε μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη αναβάθμιση στην Camaro ZL1», δηλώνει περήφανα ο John Hennessey, ιδρυτής και διευθύνων δύμβουλος της εταιρείας. «Το πλαίσιο, η ανάρτηση και το μοτέρ λειτουργούν άψογα σε αγαστή συνεργασία, κανένα χαρακτηριστικό δεν υπερκαλύπτει το άλλο κι ο οδηγός βιώνει μόνο ωμή, αχαλίνωτη δύναμη».

Chevrolet Camaro, Hennessey Camaro ZL1 Exorcist Final Edition

Σε σχέση με το «βασική» Camaro ZL1 των 650 PS και 881 Nm ροπής, η Exorcist Final Edition έχει 1.000 PS και 1.350 Nm! Για να επιτευχθεί αυτή η αύξηση ισχύος από τον LT4 V8 των 6,2 lt, αλλάχθηκε ο κομπρέσορας, η εισαγωγή κι η εξαγωγή, τα μπεκ, η αντλία καυσίμου, η εξάτμιση κι οι καταλύτες. Παράλληλα, τα σωθικά ενισχύθηκαν για να αντέχουν την τερατώδη ροπή.

Η Hennessey ανακοινώνει ότι η επιτάχυνση από στάση στα 60 mph (97 km/h) διαρκεί μόλις 2,1", ενώ το -σημαντικότερο για τους Αμερικανούς- 1/4 του μιλίου (402,3m) ολοκληρώνεται σε 9,57". Τα νούμερα αυτά δεν απειλούν το Demon, που με σλικ λάστιχα στον πίσω άξονα και καύσιμο Ε85 μπορεί να σπάσει το 9άρι. Όμως, αυτό υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ στην πίστα θα βλέπει την πίσω αεροτομή του «Εξορκιστή». Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 350 km/h.

Chevrolet Camaro, Hennessey Camaro ZL1 Exorcist Final Edition

Θα ξεχωρίσετε τη Cebrolet Camaro ZL1 Exorcist Final Edition από τρεις οπτικές αλλαγές. Τις ρίγες κατά μήκος του αμαξώματος, τα στρογγυλά αυτοκόλλητα στα εμπρός φτερά με τον αύξοντα αριθμό, αλλά κυρίως από την επιγραφή «The Exorcist» στα πίσω φτερά. Με το λατινικό γράμμα "t" να έχει αντικατασταθεί από έναν σταυρό...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube