Jaguar F-type ZP Edition, η τελευταία σπορ θερμική Γάτα

Jaguar F-type ZP Edition, η τελευταία σπορ θερμική Γάτα

Αποχαιρετισμός στη βενζίνη: η Jaguar F-type ZP Edition θα προσφέρεται σε κουπέ και κάμπριο και θα βασίζεται στην F-type R P575.

Jaguar F-Type ZP Edition

Η βρετανική φίρμα στέλνει την Jaguar F-type στη σύνταξη ενόψει του πλήρους εξηλεκτρισμού της με τη συλλεκτική F-type ZP Edition.

Έκδοση που θα αποτελέσει το τελευταίο σπόρτσκαρ της Jaguar με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η βρετανική μάρκα θα κατασκευάσει μόλις 150 Jaguar F-type ZP Edition όλο το 2024, την τελευταία χρονιά παραγωγής του μοντέλου. Θα συνδυάζεται με κλειστό και κάμπριο αμάξωμα και θα προσφέρεται σε δύο μόνο αποχρώσεις που αποτίουν φόρο τιμής στην E-type ZP Collection που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος.

H πομπώδης συλλεκτική Jaguar F-type ZP Edition είναι ο βέλτιστος αποχαιρετισμός των θερμικών σπόρτσκαρ  της φίρμας

Ο πρώτος εκ των χρωματισμών περιλαμβάνει βαφή Oulton Blue Gloss με δερμάτινες επενδύσεις Mars Red και Ebony, ενώ ο δεύτερος παντρεύει το Crystal Grey Gloss αμάξωμα με δερμάτινο εσωτερικό Navy Blue κι Ebony.

Jaguar F-Type ZP Edition

Ανεξάρτητα από το χρώμα, αμφότερες φορούν Porcelain White Gloss στρογγυλά αυτοκόλλητα στις πόρτες και περίγραμμα μπροστινής μάσκας στην ίδια απόχρωση. Επιπλέον, η Jaguar F-type ZP Edition θα συνδυάζεται αποκλειστικά με μια σειρά μαύρων γυαλιστερών εξωτερικών στοιχείων, στα καπάκια των καθρεπτών και στις δαγκάνες των φρένων. 

Οι υπόλοιπες αισθητικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τις μοναδικής σχεδίασης ζάντες των 20 ιντσών και μια πλακέτα «One of 150 SV Bespoke» στην καμπίνα.

Jaguar F-Type ZP Edition

Κάθε Jaguar F-type ZP Edition θα διαθέτει τα ίδια μηχανικά μέρη με την F-type R P575. Δηλαδή έναν κομπρεσοράτο V8 5,0 lt με 575 PS και 700 Nm κι ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF που στέλνει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς.

Το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7" και θα συνεχίσει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 300 km/h.

Jaguar F-Type ZP Edition

«Καθώς η Jaguar ξεκινά την πιο τολμηρή μεταμόρφωση στην ιστορία της, για να γίνει μια σύγχρονη αμιγώς ηλεκτρική πολυτελής μάρκα από το 2025, αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή εορτασμού των σπορ μοντέλων εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar, Rawdon Glover.

«Η Jaguar F-type έχει γοητεύσει τους οδηγούς για περισσότερο από μια δεκαετία, όπως έκανε η E-type 60 χρόνια νωρίτερα. Η ZP Edition εντάσσεται σε μια περίφημη κληρονομιά συλλεκτικών εκδόσεων, περιλαμβανομένων των Project 7 το 2015 και Heritage 60 Edition το 2020», ολοκλήρωσε ο Glover.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube