Ειδικές εκδόσεις του Toyota GR Yaris με διαπιστευτήρια WRC

Ειδικές εκδόσεις του Toyota GR Yaris με διαπιστευτήρια WRC

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του WRC Sébastien Ogier κι ο πρωταθλητής του 2023 Kalle Rovanperä αποκαλύπτουν συλλεκτικές εκδόσεις των Toyota GR Yaris, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Το Toyota GR Yaris κέρδισε έξι αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) το 2023 στα χέρια του Sébastien Ogier και του μετέπειτα πρωταθλητή Kalle Rovanperä .

Για να γιορτάσει τις νίκες της και το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε τον τίτλο των κατασκευαστών, η Toyota παρουσιάζει δύο συλλεκτικά GR Yaris, ένα για κάθε οδηγό της.

Πλέον δεν επιλέγεις απλώς ένα μοντέλο, αλλά και με ποιον οδηγό WRC ταυτίζεσαι περισσότερο

Αμφότεροι έβαλαν το χεράκι τους, οπότε το ιαπωνικό hot hatch διαθέτει ειδικά προγράμματα οδήγησης και διαφορετική σχεδίαση, που αντανακλούν τις οδηγικές προτιμήσεις και το γούστο του κάθε οδηγού.

GR Yaris

Την απόφαση για το νέο μοντέλο πήρε ο πρόεδρος Akio Toyoda, γιατί ήθελε: «Να εκφράσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στους οδηγούς που απογειώνουν τα αυτοκίνητά μας στα ράλι, αλλά και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους εμπλεκόμενους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα συλλεκτική έκδοση Toyota GR Yaris WRC Special Edition, μόνο για τους Γερμανούς

Η πρώτη αλλαγή είναι η οπτική. Η έκδοση «Ogier» διαθέτει ένα νέο χρώμα που ονομάζεται Matte Stealth Grey κι είναι λιγότερο φανταχτερό από την έκδοση «Rovanperä», που έχει τρίχρωμη βαφή εμπνευσμένη από το κράνος του Φιλανδού οδηγού.

GR Yaris

Κι είναι πραγματική βαφή, καθώς η Toyota επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει wrap ή αυτοκόλλητα για να πετύχει την ποθούμενη εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris (πολύ) τούμπανο! Με 751 άλογα!

Διαφορά υπάρχει και στην πίσω αεροτομή, όπου η έκδοση «Rovanperä» έχει τη ρυθμιζόμενη φτερούγα από το GRMN Yaris, ενώ η «Ogier» έχει μια νέας σχεδίασης που θα φορεθεί στο αγωνιστικό. Αμφότερα πάντως τα Toyota GR Yaris διαθέτουν αυτοκόλλητα στα εμπρός φτερά για τις νίκες τους στο WRC.

GR Yaris

Στο εσωτερικό, οι ραφές στο τιμόνι είναι διαφορετικές. Στο Yaris του Ogier χρησιμοποιείται κόκκινο, λευκό και μπλε νήμα για να τιμήσει την πατρίδα του Γάλλου οδηγού, ενώ στου Rovanperä υπάρχει μπλε κι άσπρη κλωστή ως ωδή στη φιλανδική σημαία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris φοράει μοτέρ 1.000 PS από Mitsubishi EVO

Διαφοροποιήσεις έχουμε και στα προγράμματα οδηγήσης, που αντανακλούν το οδηγικό στιλ του καθενός. Στην Έκδοση Ogier, οι λειτουργίες Gravel και Track αντικαθίστανται από τη λειτουργία MORIZO (η οποία έτυχε να αρέσει πολύ στον Γάλλο) και το «SEB. Mode», που στέλνει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς κι υπόσχεται βελτιωμένη απόκριση στο turn in.

GR Yaris

Εν τω μεταξύ, το μοντέλο Rovanpera διαθέτει λειτουργία DONUT, η οποία όλοι καταλαβαίνουμε τι υπόσχεται, και λειτουργία KALLE που στέλνει περισσότερη ροπή στο πίσω διαφορικό για άφθονες πλαγιολισθήσεις. 

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης λειτουργία NORMAL, όπως και τα υπόλοιπα GR Yaris.

GR Yaris

Η Toyota θα κατασκευάσει μόλις 100 αυτοκίνητα για κάθε οδηγό της κι οι αγοραστές δεν θα αποκτήσουν απλώς το πιο ονειρικό GR Yaris, αλλά ένα ολόκληρο πακέτο. Καθώς όμως το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο από τα 200 αυτοκίνητα, πρώτα θα πρέπει να κληρωθούν.

Αν τους ευνοήσει η κληρωτίδα, θα προσκληθούν στον ιαπωνικό αγώνα WRC του 2024. Εκεί, θα φιλοξενηθούν από την Toyota, θα τους επιτραπεί να αλληλεπιδράσουν με τον οδηγό που επέλεξαν. Θα ξεναγηθούν στα πιτ κι αφού παρακολουθήσουν τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, θα λάβουν δώρα έκπληξη. Τα ονόματά τους θα εμφανιστούν στα αγωνιστικά του 2024 σε επιλεγμένους αγώνες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube