Δείτε πώς παράγεται το Toyota GR Yaris [video]

Δείτε πώς παράγεται το Toyota GR Yaris [video]

Μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής για τα σπορ μοντέλα της Toyota που φέρουν τα διακριτικά της Gazoo Racing.

Η Toyota δημοσίευσε ένα βίντεο από τις εγκαταστάσεις της στο Motomachi (Yokohama, Ιαπωνία) όπου παράγεται το νέο GR Yaris.

Τα σπορ μοντέλα με το έμβλημα GR (Gazoo Racing) κατασκευάζονται σε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής η οποία περιλαμβάνει αρκετές διαδικασίες που γίνονται χειροκίνητα από εξειδικευμένους εργάτες.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, η Toyota εξέλιξε ειδικές μεθόδους παραγωγής για το GR Yaris τηρώντας τα αυστηρά στάνταρ ποιότητας των μοντέλων μαζικής παραγωγής αλλά με έξτρα προσοχή στη λεπτομέρεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Για παράδειγμα χρησιμοποιούνται επιπλέον 11 μέτρα κόλας και 200 σημεία συγκολλήσεων για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ακαμψία.

Να θυμίσουμε πως η κορυφαία έκδοση του Yaris φορά τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με 261 PS και 360 Nm ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ιΜΤ 6 σχέσεων και το σύστημα ενεργής τετρακίνησης GR-Four, ενώ η εξέλιξη του μοντέλου έγινε από την Gazoo Racing με τη συμβολή οδηγών και μηχανικών του WRC.

Εκτός από το GR Yaris, στο μέλλον αναμένεται να δούμε τις αντίστοιχες εκδόσεις της Corolla και του CH-R που θα βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής.

[Πηγή: Toyota μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube