Το Audi RS6 Avant GT είναι η 911 GT3 RS των στέισον

Το Audi RS6 Avant GT είναι η 911 GT3 RS των στέισον

Με ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις, ζαντάρες 22 ιντσών και αμάξωμα που βγάζει μάτια, δεν θα το μπερδέψεις με τίποτα άλλο εκεί έξω.

Η μούσα του Audi RS6 Avant GT είναι ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έβαλαν τη γερμανική εταιρεία στον χάρτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Audi 90 IMSA GTO. Aγωνίστηκε μόνο τη σεζόν του 1989 στο πρωτάθλημα IMSA GT, όπου κέρδισε επτά αγώνες, οδηγώντας στην απαγόρευση της τετρακίνησης.

Το Audi RS6 Avant GT φοράει τον ίδιο κινητήρα με την έκδοση Performance, δηλαδή έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 που από 4,0 lt, αποδίδει 630 PS και 850 Nm.

Το καλύτερο έρχεται στο τέλος: Το Audi RS6 Avant GT είναι το τελευταίο και πιο ποθητό θερμικό RS6 πριν αφοσιωθεί στην ηλεκτροκίνηση

Υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 3,3", τα 200 σε 11,5", ενώ η επιτάχυνση θα σταματήσει στα 306 km/h.

Audi RS6 Avant GT

Η κίνηση γίνεται κι από τους τέσσερις τροχούς, όπως και στο βασικό RS6. Όμως, η Audi υπόσχεται ότι έχει εξαλείψει την υποστροφή και το έχει κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό κι αποτελεσματικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το 2024 το ηλεκτρικό Audi RS6

Τα νούμερα που ανακοινώνει πάντως, είναι ταυτόσημα. Υπό κανονικές συνθήκες, η κατανομή είναι 40:60, ενώ αν υπάρξει απώλεια πρόσφυσης, μέχρι το 70% της ροπής μπορεί να φτάσει στον μπροστινό άξονα και το 85% στον πίσω. 

Audi RS6 Avant GT

Το αμάξωμα του Audi RS6 Avant GT έχει χαμηλώσει κατά 10 mm, ενώ ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει χειροκίνητα την coilover ανάρτηση για να βρει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τα γούστα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ABT RS6-R: Η ισχυρότερη έκδοση του Audi RS 6 Avant με 740 PS [video]

Αν πάλι δεν είστε τέτοιος τύπος, απλώς κλικάρετε την επιλογή της αερανάρτησης όταν κάνετε την παραγγελία σας. Όπως και να έχει, θα καρπωθείτε ελαστικά Continental Sport Contact 7, με διαστάσεις 285/30 R22.

Audi RS6 Avant GT

Το αμάξωμα θα προσφέρεται σε πέντε χρωματικούς συνδυασμούς: Arkona White, Chronos Gray Metallic, Madeira Brown Metallic, Mythos Black Metallic και Nardo Gray.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi RS 6 Avant

Για όσους δεν ενοχλούνται από το να τους κοιτούν συνέχεια, η Audi προσφέρει τα αυτοκόλλητα που βλέπετε στις φωτογραφίες και που αντανακλούν την αγωνιστική της κληρονομιά.

Audi RS6 Avant GT

Θα κατασκευαστούν μόνο 660 αυτοκίνητα, με τα 85 από αυτά να κατευθύνονται στην Αμερική. Όλα στο ίδιο λευκό χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα… «υποβρύχιο» Audi RS6 Avant [video]

Το Audi RS6 Avant GT θεωρείται η τελευταία συλλεκτική έκδοση και το κορυφαίο θερμικό RS6, ένας φόρος τιμής στο βροντόφωνο στέισον πριν περάσει οριστικά στην ηλεκτρική εποχή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube