ABT RS6-R: Η ισχυρότερη έκδοση του Audi RS 6 Avant με 740 PS [video]

ABT RS6-R: Η ισχυρότερη έκδοση του Audi RS 6 Avant με 740 PS [video]

Όταν σε ενδιαφέρει να συνδυάζεις πρακτικότητα με επιδόσεις επιπέδου supercar.

Μετά από το ABT RS7-R που είδαμε πρόσφατα, η ABT Sportsline παρουσίασε και την κορυφαία βελτιωμένη έκδοση του Audi RS 6 Avant, με το όνομα ABT RS6-R - ή αλλιώς το απόλυτο station wagon επιδόσεων με απόδοση που παραπέμπει σε υπεραυτοκίνητο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ABT RS7-R: Ένα θηρίο 740 PS βασισμένο στο RS 7 Sportback [video]

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο γνωστός bi-turbo V8 4,0 λίτρων οποίος χάρη στην αναβάθμιση ABT Power R αποδίδει 740 PS (+140 PS) και 920 Nm (+120 Nm) ροπής. Αυτά τα νούμερα το καθιστούν +140 PS / +120 Nm ροπής σε σύγκριση με το εργοστασιακό RS 6 Avant, ενώ έχει +40 PS / +40 Nm από το έτερο βελτιωμένο RS 6 της ABT.

Όσο για τις επιδόσεις, αυτές δε θυμίζουν σε τίποτα οικογενειακό μοντέλο, καθώς η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h! Επιπλέον, έχουμε σύστημα τετραδιεύθυνσης, μεγαλύτερες αντιστρεπτικές και σπορ ανάρτηση ABT Coilover για ακόμα καλύτερο κράτημα.

ABT RS6-R

Εμφανισιακά, το ABT RS6-R ξεχωρίζει χάρη στο αισθητικό πακέτο ABT Aerodynamics με πρόσθετα μέρη από ανθρακονήματα όπως το εμπρός σπλίτερ με ενσωματωμένα πτερύγια, τα πλαίσια των αεραγωγών, οι προεκτάσεις των μαρσπιέ, οι εσοχές στα εμπρός φτερά, οι καθρέφτες και ο πίσω διαχύτης. Διαφορετική είναι και η εξάτμιση με τέσσερις στρογγυλές απολήξεις από τιτάνιο (αντί για δύο οβάλ) και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Τέλος, οι τροχοί 22" ABT High Performance HR κάτω από τα φουσκωμένα φτερά, συμβάλλουν σε ακόμα πιο ακραίες αναλογίες που θυμίζουν αγωνιστικό σε πρωτάθλημα τουρισμού!

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τιμόνι με επενδύσεις από δέρμα και ανθρακονήματα, αριθμημένες επιγραφές στα πατήματα των μαρσπιέ και το έμβλημα RS6-R ραμμένο στα προσκέφαλα των καθισμάτων τα οποία έχουν πλαίσιο από ανθρακονήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρακτικότητα και διατηρεί τον οικογενειακό του χαρακτήρα, με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται μεταξύ 565 λίτρων και 1.685 ανάλογα με τη διαμόρφωση των καθισμάτων.

ABT RS6-R

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ABT βελτιώνει τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback

Η ABT θα κατασκευάσει 125 μονάδες του RS6-R με το πλήρες βελτιωτικό πακέτο να κοστίζει €69.900 επιπλέον του Audi RS 6 Avant. Ακόμα οι προαιρετικοί τροχοί 22" κοστίζουν €7.665 ενώ το πακέτο εσωτερικού €2.580. Μπορεί να ακούγονται πολλά, όμως αυτά τα χρήματα σας δίνουν πρόσβαση στο ταχύτερο station wagon του πλανήτη με εμφάνιση και ήχο που τρομάζει τους περαστικούς σε κάθε πέρασμά του.

Απολαύστε το νέο ABT RS6-R στο επίσημο βίντεο του γερμανικού βελτιωτικού οίκου, αλλά και σε ένα ακόμα βίντεο από το κανάλι Auditography που περιλαμβάνει και πλάνα από επιτάχυνση 0-200 km/h!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube