Nέα πιο ισχυρά Audi RS6 Performance και RS7 Performance

Nέα πιο ισχυρά Audi RS6 Performance και RS7 Performance

H Audi παρουσίασε την πιο ισχυρή έκδοση Performance για τα RS6 Avant και RS7 Sportback με 630 PS, 850 Nm ροπής και 0-100 km/h σε μόλις 3,4".

Ο Γερμανός κατασκευαστής πρόσθεσε στην γκάμα των Audi RS6 Avant και RS7 Sportback τη νέα πιο σπορ και πιο ισχυρή έκδοση Performance.

Κάτω από το καπό, ο 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας απέκτησε μεγαλύτερα τούρμπο και υψηλότερη πίεση υπερπλήρωσης. Έτσι, η ισχύς και η ροπή αυξήθηκαν κατά 30 PS και 50 Nm αντίστοιχα, φτάνοντας τους 630 PS και τα 850 Nm. Ως αποτέλεσμα, τα αυτοκίνητα της έκδοσης Performance ολοκληρώνουν το σπριντ για τα 100 km/h από στάση σε 3,4", δηλαδή 0,2" ταχύτερα από τα συμβατικά αδελφάκια τους.

Audi RS6 Avant Performance

Και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με το πακέτο RS Dynamic που περιλαμβάνει τετραδιεύθυνση, σπορ quattro διαφορικό στον πίσω άξονα και αυξημένη τελική ταχύτητα στα 280 km/h. Oι αγοραστές που αναζητούν το κάτι παραπάνω μπορούν να επιλέξουν το πακέτο RS Dynamic Plus που αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 305 km/h και προσθέτει κεραμικά φρένα, τα οποία αφαιρούν 34 kg βάρους.

Oι αλλαγές ωστόσο δεν περιορίζονται στην περισσότερη ισχύ. Χάρη στη μειωμένη ηχομόνωση τα δύο μοντέλα χάνουν 8 kg, ενώ διαθέτουν ένα νέο κεντρικό μπλοκέ διαφορικό που είναι πιο ελαφρύ και μικρότερο σε διαστάσεις. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης για περισσότερη αίσθηση και ακρίβεια και ο χρόνος αλλαγής σχέσεων του αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου είναι μειωμένος.

Audi RS7 Sportback Performance

Tα βάρους 2.090 kg, RS6 Avant Performance και 2.065 kg, RS7 Sportback Performance πατάνε στην άσφαλτο με ζάντες 21". Στο προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται και μεγαλύτερες 22" που η σχεδίαση τους βοηθά την ψύξη των φρένων με την καθεμία να είναι περίπου 5 kg ελαφρύτερη από τις αντίστοιχες ζάντες που είναι διαθέσιμες στα συμβατικά RS6 και RS7.

Την ίδια στιγμή στην παλέτα χρωμάτων έχουν προστεθεί το ματ και μεταλλικό Ascari Blue και το ματ Dew Silver. Το εσωτερικό μπορεί πλέον διακοσμηθεί και με μπλε ραφές που συνδυάζονται με μπλε ζώνες.

Το βιβλίο παραγγελιών των Audi RS6 Avant Performance και RS7 Sportback Performance θα ανοίξει στις 8 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube