Έρχεται το 2024 το ηλεκτρικό Audi RS6

Έρχεται το 2024 το ηλεκτρικό Audi RS6

H Audi στις αρχές του 2024 θα παρουσιάσει το νέο A6 e-tron, την ηλεκτρική έκδοση του A6 που θα είναι διαθέσιμη σε σεντάν και στέισον αμάξωμα και στην κορυφή της γκάμας της θα βρίσκεται το RS6.

Audi A6 e-tron

Ο Γερμανός κατασκευαστής στις αρχές του 2024 θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του A6 που θα μπει στην παραγωγή βασιζόμενη στα πρωτότυπα A6 e-tron και A6 Avant e-tron, βάζοντας στο στόχαστρο τη νέα BMW i5.

Mιλώντας στο Autocar, o επικεφαλής σχεδίασης της Audi, Marc Lichte, επιβεβαίωσε ότι τα πρωτότυπα που παρουσίασε πρόσφατα η μάρκα είναι πολύ κοντά με τα νέα μοντέλα που θα μπουν στην παραγωγή.

Audi A6 e-tron

Για παράδειγμα, το νέο A8 θα μοιάζει έντονα στο grandsphere concept και το activesphere concept μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το νέο A7.

«Στο τέλος της χρονιάς θα λανσάρουμε το νέο Q6 e-tron και λίγους μήνες μετά το A6 e-tron, ακριβώς τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του e-tron GT. Όσο για το A6 e-tron, θα μοιάζει απίστευτά πολύ με το πρωτότυπο του» δήλωσε ο Lichte.

Έπειτα, ο ίδιος ανέφερε ότι τα νέα A6 e-tron και Q6 e-tron θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα υιοθετήσουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Audi A6 e-tron

Το νέο A6 e-tron θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που εξελίσσει η Audi σε συνεργασία με την Porsche, και θα είναι διαθέσιμο σε σεντάν και σε στέισον αμάξωμα.

Στην κορυφή της γκάμας του θα βρίσκεται θα βρίσκεται η έκδοση με την επιγραφή «RS» που θα είναι επίσης ηλεκτρική και αναμένεται να έχει σημαντικά περισσότερη ισχύ σε σχέση με το συμβατικό RS6.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube