Michael Schumacher, 10 χρόνια από το ατύχημά του

Michael Schumacher, 10 χρόνια από το ατύχημά του

Το ημερολόγιο έγραφε 29/12/2013. Ήταν η μέρα εκείνη που θα άλλαζε τη ζωή του Michael Schumacher, αλλά και της οικογένειάς του μία για πάντα.

Michael Schumacher

Το να μιλήσουμε για τα οδηγικά κατορθώματα του Michael Schumacher είναι πέρα για πέρα περιττό. Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε οδηγό αγώνων, αλλά για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πέρα όμως από τα πρωταθλήματα και τις νίκες, ο Schumi έχει κερδίσει μία θέση στο πάνθεον της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξαιτίας της στόμφας και της προσωπικότητάς του. Μία μέρα όμως σαν την σημερινή έμελλε να γραφτεί στην ιστορία ως η δυσκολότερη της ζωής του.

Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής, έχει αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση το 2012, πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG. Εκτός όμως από το πάθος για τους αγώνες, αγαπούσε ιδιαίτερα τα χειμερινά σπορ.

Σημέρα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το ατύχημα που έμελλε να αλλάξει την ζωή του Michael Schumacher. To σίγουρο είναι πως παρά την σιωπή που υπάρχει γύρω από την κατάσταση της υγείας του, ο κόσμος δεν τον ξεχνά ποτέ

Michael Schumacher

Η αγάπη του αυτή τον έφερε στις γαλλικές Αλπείς μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα προκειμένου να υποδεχτούν το νέο έτος, λίγες μόλις μέρες πριν τα γενέθλιά του (στις 5 Ιανουαρίου του 2014 θα γινόταν 45 ετών).

Ο Schumacher ήταν δεινός σκιέρ και συχνα-πυκνά επισκεπτόταν το χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ. Ήταν μία συνήθεια που αποκόμισε κατά την παρουσία του στην Scuderia Ferrari, μιας και κάθε χειμώνα σχεδόν σύσσωμη η ιταλική οικογένεια περνούσε μερικές μέρες χαλάρωσης στις χιονισμένες Άλπεις.

Και κάπου εκεί ο χρόνος σταματά. Ο Schumacher παρεκκλίνει από την πορεία του (για μόλις τρία μέτρα), κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες και συνεχίζοντας να κάνει σκι έχασε την ισορροπία του, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο και τραυματίστηκε σοβαρά, αν και φορούσε κράνος.

Michael Schumacher

Παρά το χτύπημα ο Γερμανός πιλότος είχε κανονικά τις αισθήσεις του και μιλούσε με τους τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο. Κατά την αεροδιακομιδή του όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε αρκετά, καθώς όπως γρήγορα κατάλαβαν οι γιατροί το χτύπημα ήταν αρκετά σοβαρό.

Μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου υποβάλλεται σε μία σειρά από δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, με τους γιατρούς να κρίνουν πως ο Schumacher πρέπει να πέσει σε τεχνητό κόμμα.

Έχοντας περάσει ένας μήνας από τη στιγμή του ατυχήματος έχει γίνει σαφές πως η ζωή του Γερμανού δεν κινδυνεύει. Ο Schumacher, στην πρώτη μεγάλη μάχη έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα από κάθε τι. Νίκησε.

Michael Schumacher

Σειρά τώρα έπαιρνε μία ακόμα μεγάλη μάχη. Αυτή της αποκατάστασης. Μετά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, η οικογένεια του πρωταθλητή αποφασίζει να τον μεταφέρει σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελβετία, όπου έμεινε για λίγο καιρό για να μεταφερθεί τελικά στο σπίτι του, στο Gland της Ελβετίας όπου στο μεταξύ είχε στηθεί ολόκληρο αποθεραπευτικό κέντρο.

Από την πρώτη στιγμή η στάση της οικογένειας ήταν ξεκάθαρη: «Σεβαστείτε τις δύσκολες ώρες που περνάμε, θα μιλάμε μόνο αν έχουμε να πούμε κάτι επίσημο». Πράγματι, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Schumacher, ακόμα και σήμερα έρχονται με το σταγονόμετρο. Η πιθανότερη εκδοχή, με βάση τις δηλώσεις της οικογένειας είναι πως ο Schumi ναι μεν αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, αλλά παραμένει αμίλητος και ακίνητος.

Μόλις έγινε γνωστό αυτό το θλιβερό συμβάν, η στήριξη του κόσμου ήταν τεράστια, με οπαδούς όλων των ομάδων, κυρίως όμως της Ferrari να βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο για να μάθουν νέα του ινδάλματός τους. Ήταν άλλωστε ο αγαπημένος τους, ήταν άλλωστε οι αγαπημένοι του.

Michael Schumacher

Συγκλονιστηκά είναι τα λόγια του αδερφού του, επίσης πρώην πιλότου της Formula 1, Ralf Schumacher. «Είναι απίστευτο πόσο καιρό πριν ήταν αυτό και πόσο γρήγορα πέρασαν 10 χρόνια. Μου λείπει εκείνη η εποχή που ήταν ο μέντοράς μου, ο χρόνος που περάσαμε μαζί. Ήταν ένα σημείο καμπής για όλη την οικογένεια τότε. Συμφωνήσαμε να μην το σχολιάσουμε, λίγο πολύ. Υπάρχει ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον. Μερικές φορές θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη ηρεμία και γαλήνη για την οικογένεια, να μην κάνουν τόσες πολλές ερωτήσεις οι άνθρωποι. Πάντα με εκπλήσσει το πόσοι σκέφτονται τον Michael και αυτό είναι ωραίο».

Στις 5 Ιανουαρίου του 2024, ο Michael Schumacher θα γίνει 55 ετών. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι το δίχως άλλο πολύ δύσκολα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Η σιωπή κυριαρχεί γύρω από την εξέλιξη της υγείας του. Το σίγουρο όμως είναι πως ο κόσμος δεν το ξεχνά ποτέ. Ας ελπίσουμε αυτό να δίνει δύναμη στον Schumacher.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube