Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα η Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher [video]

Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα η Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher [video]

Η Ferrari F2003-GA με την οποία ο Michael Schumacher πέρασε στο πάνθεον της Formula 1 κατακτώντας τον 6ο του παγκόσμιο τίτλο, πωλήθηκε έναντι $14,87 εκατομμυρίων!

Είναι και με τη βούλα το πιο ακριβό μονοθέσιο της Formula 1 που έχει πουληθεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε δημοπρασία παγκοσμίως. Η εικονιζόμενη Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher πέρασε χτες στα χέρια του νέου της ιδιοκτήτη, αφού πρώτα αυτός ελάφρυνε τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά $14,87 εκατομμύρια.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο Γερμανός πιλότος της Ferrari κατέκτησε τον 6ο του παγκόσμιο τίτλο και μάζεψε όσες νίκες χρειαζόταν προκειμένου να κατακτήσει τον 7ο και τελευταίο του στην Formula 1. 

Ferrari F2003

Το 2003, ο Michael Schumacher κέρδισε πέντε φορές με την F2003-GA (από τους εννέα αγώνες που έτρεξε με το συγκεκριμένο μονοθέσιο) στα Grand Prix της Ισπανίας, της Αυστρίας, του Καναδά, της Ιταλίας και των Η.Π.Α, ενώ ανέβηκε δύο ακόμα φορές στο βάθρο, σε Μονακό και Γαλλία.

Έξι μονοθέσια κατασκευάστηκαν συνολικά, με το συγκεκριμένο που δημοπρατήθηκε χτες από τον οίκο RM Sotheby’s, να είναι το καλύτερο από πλευράς κατάστασης και το πλέον ιστορικό, αφού με αυτό ο Schumacher ξεπέρασε τον εξίσου τεράστιο Juan Manuel Fangio σε πρωταθλήματα στην ιστορία της Formula 1.

Ferrari F2003

Η F2003-GA εφοδιάζονταν με έναν V10 κινητήρα 3,0 lt απόδοσης 845 PS που στρόφαρε έως τις 19.000 rpm. Η Ferrari προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή του μονοθεσίου και από τότε μέχρι και σήμερα, η F2003-GA έχει «γράψει» κάτι λιγότερο από 200 km σε πίστα. 

Ο Mick Schumacher, γιος του μεγάλου πιλότου της Ferrari, είχε την τιμή να κάνει μια τελευταία βόλτα με το μονοθέσιο που έγραψε ιστορία ο πατέρας του, πριν αυτό περάσει στο νέο του ιδιοκτήτη.

Για την ιστορία, η δεύτερη πλέον υψηλότερη τιμή πωλήσης μονοθεσίου σε οποιαδήποτε δημοπρασία, ανήκει και πάλι στη Ferrari αλλά και στον Michael Schumacher, με το αγωνιστικό του 2001-2002. Είχε πουληθει πριν από μερικά χρόνια λίγο πάνω από τα 7 εκατ. δολάρια. 

Ferrari F2003

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube