H Red Bull κάνει pit stop στο σκοτάδι [video]

H Red Bull κάνει pit stop στο σκοτάδι [video]

Η Red Bull, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Formula 1 όχι μόνο επειδή έχει το καλύτερο μονοθέσιο, αλλά επειδή διαθέτει και εξαιρετικούς μηχανικούς.

Red Bull Pit Stop in Dark

Η κυριαρχία της Red Bull Racing την εφετινή χρονιά ήταν παροιμιώδης, με 21 νίκες σε 22 αγώνες. Η ομάδα ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά, με τους μηχανικούς της να μας δείχνουν τις δυνατότητές τους σε pit stop στο απόλυτο σκοτάδι.

Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό, αλλά χρονομέτρησαν την προσπάθειά τους. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, η διαδικασία της αλλαγής ελαστικών έχει διάρκεια περίπου 2” (και κάτι λιγότερο για να είμαστε ακριβής), με το παραμικρό χιλιοστό να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του αγώνα.

2,84", αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζονται οι μηχανικοί της Red Bull για να ολοκληρώσουν ένα pit stop στο απόλυτο σκοτάδι

Red Bull pit stop in dark

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H McLaren έγραψε ιστορία με το ταχύτερο pit stop στην F1

Τι γίνεται όμως στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς καμία πίεση; Οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας ολοκλήρωσαν τη διαδικασία του pit stop σε μόλις 2,84”, χρόνος που αν μη τι άλλο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός.

Η δοκιμασία είχε και άλλα στάδια, καθώς οι μηχανικοί της RBR δοκίμασαν να κάνουν αλλαγή ελαστικών με τα φώτα αναμμένα, αλλά έχοντας στα κράνη τους μαύρες ζελατίνες που δεν τους επέτρεπε να δούνε. Μετά από αρκετές προσπάθειες, είδαν το χρονόμετρο να σταματά στα 4,93”.

Eν συνεχεία, έσβησαν τα φώτα, με τους μόνους που χρησιμοποιήσουν γυαλιά νυχτερινής οράσεως να είναι οι δύο άνθρωποι με τους γρύλους και ο οδηγός. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν μέχρι το χρονόμετρο να πέσει κάτω από τα 2”. Θυμίζοντας έντονα τον χρόνο που χρειάζεται στους αγώνε
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube