Volvo: Το XC90 θα παραμείνει στην παραγωγή και μετά την αντικατάστασή του

Volvo: Το XC90 θα παραμείνει στην παραγωγή και μετά την αντικατάστασή του

Το Volvo XC90 θα συνεχίσει να πωλείται πλάι στο νέο Embla μιας και τα ηλεκτρικά εξακολουθούν να υπολείπονται σε πωλήσεις.

Volvo XC90

Μιλώντας στο Automotive News, ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, επιβεβαίωσε ότι το XC90 θα παραμείνει στην παραγωγή πλάι στον διάδοχο του. Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος θα ονομάζεται Volvo Embla θα έχει ριζοσπαστική σχεδίαση και θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Ο λόγος που το σουηδικό SUV θα διατηρηθεί εν ζωή είναι ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα εξακολουθούν να υπολείπονται σε πωλήσεις συγκριτικά με τα υβριδικά και συμβατικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Volvo, το πλεονέκτημα που προκύπτει από την παραγωγή του νέου μοντέλου στο Charleston των H.Π.Α. είναι ότι δεν χρειάζεται να σταματήσει η κατασκευή του XC90 στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Τorslanda της Σουηδίας, μιας και η αγορά για τα υβριδικά μοντέλα στην Αμερική και την Κίνα είναι ακόμα ισχυρή.

Volvo XC90

Δημοσίευμα του Automotive News αναφέρει ότι το XC90 θα δεχθεί ακόμη ένα φρεσκάρισμα έτσι ώστε να μπορέσει να συνάδει με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Τα αποκαλυπτήρια του διαδόχου του XC90 να υπολογίζονται προς τα τέλη του έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο σουηδικό SUV θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SPA2. Η εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας θα μπορεί να φιλοξενήσει θερμικά μοτέρ αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Η νέα ναυαρχίδα της Volvo θα είναι εμπνευσμένη από το Concept Recharge διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του Volvo XC90 αλλά αυτή τη φορά με μια εντελώς νέα προσέγγιση στην εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube