Volvo Embla: Βαφτίστηκε ο διάδοχος του XC90

Volvo Embla: Βαφτίστηκε ο διάδοχος του XC90

Ο διάδοχος του XC90 θα ονομάζεται Volvo Embla θα έχει ριζοσπαστική σχεδίαση και θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρικό.

​​Volvo Embla

Η δεύτερη γενιά του Volvo XC90 διανύει τον έβδομο χρόνο κυκλοφορίας της και εξακολουθεί να είναι ένα μοντέλο ζωτικής σημασίας για τη σουηδική εταιρία. Τη διαδοχή του θα αναλάβει ένα νέο μοντέλο που θα ονομάζεται Volvo Embla.

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι ο διάδοχος του Volvo XC90 θα αποχωριστεί τους αριθμούς από την ονομασία του, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η ονοματολογία του.

Πρόσφατα όμως, ο Σουηδός κατασκευαστής κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος «Embla», εξ ου και η βάσιμη εικασία ότι ο αντικαταστάτης του XC90 θα ονομάζεται Volvo Embla.

Σύμφωνα με την σκανδιναβική μυθολογία, ο Ask και η Embla είναι οι πρώτοι άνθρωποι που δημιουργήθηκαν. Βέβαια, η σημασία του ονόματος Embla δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Κάποιοι μελετητές πιστεύουν ότι σημαίνει φτελιά, άλλοι πιστεύουν ότι σημαίνει δοχείο νερού και άλλοι κλήμα αμπέλου.

Volvo Embla

Από την πλευρά της, η Volvo αρνήθηκε να διευκρινίσει τις προθέσεις της για το όνομα αυτό. Επιβεβαίωσε όμως ότι το όνομα του διαδόχου του XC90 θα ξεκινάει με φωνήεν.

Με τα αποκαλυπτήρια του διαδόχου του XC90 να υπολογίζονται προς τα τέλη του έτους, είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα οι εικασίες να ονομαστεί Volvo Embla να επιβεβαιωθούν.

Θυμίζουμε ότι το νέο σουηδικό SUV θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SPA2. Η εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας θα μπορεί να φιλοξενήσει θερμικά μοτέρ αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

​​Volvo Embla

Η νέα ναυαρχίδα της Volvo θα είναι εμπνευσμένη από το Concept Recharge διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του Volvo XC90 αλλά αυτή τη φορά με μια εντελώς νέα προσέγγιση στην εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση.

O Σουηδός κατασκευαστής δεν έχει δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες για τον αντικαταστάτη του XC90. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο και θα αποχαιρετήσει τους ντίζελ κινητήρες. 

Όσον αναφορά την ηλεκτρική του έκδοση, εικάζεται ότι οι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές χωρητικότητες μπαταριών με την μεγαλύτερη να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 km.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον διάδοχο του XC90 θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube