Volkswagen: Golf, T-Roc, Passat και Tiguan θα συνεχίσουν να υπάρχουν

Volkswagen: Golf, T-Roc, Passat και Tiguan θα συνεχίσουν να υπάρχουν

Ο πυρήνας των μοντέλων της Volkswagen με θερμικά μοτέρ θα αποκτήσει επόμενη γενιά.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως τα βασικά της μοντέλα από τη γκάμα με θερμικά μοτέρ, συμπεριλαμβανομένων των Golf, T-Roc, Passat και Tiguan θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, καθώς όλα τους θα αποκτήσουν επόμενη γενιά. Επιπλέον, οι διάδοχοί τους θα εξοπλιστούν με προηγμένο plug-in hybrid σύστημα κίνησης που θα χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 100 km.

Η ανακοίνωση για τα "παγκόσμια" μοντέλα περιλαμβάνει επίσης το Tayron, όμως δεν έγινε κάποια αναφορά στα Polo, T-Cross και Arteon. Το τελευταίο αναμένεται να καταργηθεί μετά από το τέλος της ζωής της σημερινής γενιάς του καθώς η Volkswagen επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της με περισσότερα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Toolkit (MEB). Να θυμίσουμε πως το τελευταίο διάστημα είχαν φουντώσει οι φήμες για επερχόμενη κατάργηση του Passat από την αγορά της Ευρώπης, κάτι το οποίο τελικά δεν θα γίνει πράξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γερμανική φίρμα αναθεώρησε τον στόχο πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στο 70% των συνολικών της πωλήσεων στην Ευρώπη μέχρι το 2030 (από 35% που ήταν αρχικά). Οι αντίστοιχοι στόχοι για τις ΗΠΑ και την Κίνα κάνουν λόγο για 50% μερίδιο των ηλεκτρικών. Επιπλέον, σύμφωνα με τη στρατηγική "Accelerate" η Volkswagen εστιάζει στο digitalization και την αυτόνομη οδήγηση την οποία σκοπεύει να κάνει ευρέως διαθέσιμη μέχρι το 2030.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen: Τουλάχιστον ένα νέο EV κάθε χρόνο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube