Θα αγόραζες το Range Rover V8 LWB της Βασίλισσας Ελισάβετ Β';

Θα αγόραζες το Range Rover V8 LWB της Βασίλισσας Ελισάβετ Β';

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται κι η μεταφορά του Προέδρου της Αμερικής.

Range Rover

Φανταστείτε να λέτε στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας ότι όχι μόνο οδηγείτε ένα καλοεξοπλισμένο Range Rover, αλλά ήταν μάλιστα το όχημα που μετέφερε την Ελισάβετ Β'. Ναι, σωστά, τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών.

Η Ελισάβετ Β' δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί με κάτι μη βρετανικό. Αν και χωράει κάμποση συζήτηση για το πόσο βρετανικό είναι πλέον ένα Range Rover, αφού ανήκει πια σε ινδικά κεφάλαια.

Και αμαξάρα και με προϋπηρεσία στα βασιλικά σαλόνια. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Πρόκειται για ένα SDV8 του 2016, με πετρελαιοκινητήρα 4,4 lt κι είμαστε σίγουροι ότι η 96χρονη Βρετανίδα θα εκτιμούσε κάθε μίλι που διένυσε στο πίσω κάθισμά του. 

Range Rover

Απέκτησε το παρατσούκλι «Princess Auto Mechanic» το 1944 κι ήταν γνωστή για την αγάπη της για τα αυτοκίνητα και την οδήγηση. Της άρεσε να ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος της νιότης της επισκευάζοντας κι οδηγώντας στρατιωτικά οχήματα. 

Παραδόξως, δεν χρειαζόταν άδεια οδήγησης, αφού ένα βασιλικό προνόμιο της επέτρεπε να οδηγεί χωρίς να μπλέξει με μαθήματα κι εξετάσεις διπλώματος.

Range Rover

Το Range Rover SDV8 Autobiography LWB του 2016 είναι έτσι κι αλλιώς ένα πολυτελέστατο όχημα, με μεγάλο μεταξόνιο που απογειώνει τους εσωτερικούς χώρους και βελούδινη κύλιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εκτός από τον πλανήτη, ο Obama οδηγεί και Corvette [video]

Αλλά το συγκεκριμένο μπορεί να καυχάται ότι φιλοξένησε τον Πρόεδρο των Barack Obama και την Πρώτη Κυρία Michelle Obama. Ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που ο εκλεγμένος ηγέτης της Αμερικής ταξίδεψε με άλλο αυτοκίνητο από την Cadillac One, κοινώς γνωστή ως «The Beast»

Range Rover

Τώρα, το βασιλικό όχημα πωλείται προς €263.000. Έχει διανύσει 29.300 km κι είχε συνολικά τρεις ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νιώσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη Mercedes-Benz S320

Είναι εξοπλισμένο με πανοραμική οροφή, οθόνες στα προσκέφαλα, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα κι αεριζόμενα καθίσματα. Ηχοσύστημα Harman Kardon, εκκίνηση κλιματισμού εξ αποστάσεως κι αυτόματα πλαϊνά σκαλοπάτια.

Range Rover

Όταν υπηρετούσε τη Βασίλισσα, έφερε αστυνομικά φώτα και σειρήνα αλλά έχουν πλέον αφαιρεθεί. Όμως, συνεχίζει να φοράει τις τότε πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο κάτω-κάτω, ο καθένας μπορεί να αγοράσει μια Bentley Bentayga, μια Aston Martin DBX, μια Lamborghini Urus ή μια BMW XM. Αλλά ποιο ανήκε στη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου κι έκανε βόλτα τον Obama;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube