H Lamborghini Urus Performante περιπολικό στο Ντουμπάι

H Lamborghini Urus Performante περιπολικό στο Ντουμπάι

Η Lamborghini Urus Performante κατατάσσεται στην αστυνομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Λίγο πριν τελειώσει το 2023, η αστυνομία του Ντουμπάι πρόσθεσε στον στόλο της μια Lamborghini Urus Performante. Ένα ακόμα ιδιαίτερο γεγονός για τη Sant'Agata, που πέρσι έκλεισε τα 60 της χρόνια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την αστυνομία του Ντουμπάι, υποστηρίζοντάς την στην κρίσιμη αποστολή της δημόσιας ασφάλειας», σχολίασε ο επικεφαλής Μέσης Ανατολής κι Αφρικής των Ιταλών, Paolo Sartori.

Περισσότερο μέσο επίδειξης και λιγότερο περιπολικό καταδίωξης, η Lamborghini Urus Performante είναι πανέμορφη και σε περιπολικό

«Μετά την παράδοση μιας Urus στα σώματα ασφαλείας το 2022, η νέα έκδοση Lamborghini Urus Performante θα χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά δημόσιων καθηκόντων. Και βέβαια, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας, με αυτή την πρωτοβουλία να καταδεικνύει περαιτέρω την μακροχρόνια παρουσία μας εδώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Lamborghini Urus Performante

Ενώ η Ιταλία χρησιμοποιεί το πανίσχυρο 4κίνητο crossover για μεταφορά ανθρώπινων οργάνων, ο ρόλος του εξωτικού στόλου της αστυνομίας του Ντουμπάι είναι περισσότερο επικοινωνιακός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini Urus Performante στη μεταφορά οργάνων

Το 2017, λίγο μετά την προσθήκη μιας Bugatti Veyron στον στόλο της, η αστυνομία του Ντουμπάι εξήγησε ότι ο ρόλος τέτοιων αυτοκινήτων είναι να καταστήσουν την αστυνομία πιο προσιτή στο κοινό. Και βέβαια, να ενισχύσουν τον τουρισμό, αλλά και να κάνουν μια δήλωση πλούτου για την αραβική χώρα.

Lamborghini Urus Performante

Δεν είναι όλα τα περιπολικά αντίστοιχα ακριβά. Ο στόλος περιλαμβάνει επίσης Toyota Land Cruiser LC300, Lexus RC F, κάποια Genesis, ακόμη και μερικές BMW i3.

Έχει γίνει επίσης παραγγελία για κάμποσα Tesla Cybertruck, αυτό κι αν θα κάνει εντύπωση. Σίγουρα παραπάνω κι από την Urus.

Lamborghini Urus Performante

Η οποία είναι βαμένη στην κλασική πράσινη και λευκή απόχρωση που εμφανίζεται και σε άλλα μέλη του στόλου του Ντουμπάι. Δεν υπάρχει φάρος στην οροφή, παρά μόνο στο ταμπλό. Ποιος τολμάει να χαλάσει την αεροδυναμική μιας Lamborghini;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Cybertruck ετοιμάζεται να ντυθεί περιπολικό;

Δεν είναι όμως όλα για το σόου. Η Perfomante έχει εξοπλιστεί με μια θωρακισμένη οπλοθήκη κι έναν απινιδωτή. Μια αναδιπλούμενη οθόνη στην καμπίνα επιτρέπει την επικοινωνία και τον συντονισμό μεταξύ των αστυνομικών μονάδων.

Lamborghini Urus Performante

Αν η Lamborghini κι οι Άραβες έχουν χιούμορ, το φετινό περιπολικό πρέπει να είναι μια Revuelto.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube