Τέλος εποχής για το Renault Talisman

Τέλος εποχής για το Renault Talisman

Η παραγωγή του Renault Talisman, της μεσαίας μπερλίνας και στέισον της γαλλικής εταιρείας σταματά στις αρχές του 2022.

Renault Talisman

Η γκάμα της γαλλικής εταιρείας είναι προγραμματισμένη να αναθεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό το 2022. Εκτός από την άφιξη νέων μοντέλων, περιλαμβανομένου του ηλεκτρικού Mégane και του Austral (αντικαταστάτης του Kadjar), η Billancourt θα σταματήσει την παραγωγή αρκετών μοντέλων. Με τον χορό της κατάργησης να ανοίγει το Renault Talisman.

Και μάλιστα το τέλος της μεσαίας γαλλικής μπερλίνας βρίσκεται πολύ κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίες που εστάλησαν στο δίκτυο της εταιρείας και οι οποίες αναμεταδόθηκαν από μέλος του φόρουμ Worldscoop, η παραγωγή του Renault Talisman θα σταματήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Η διακοπή θα ξεκινήσει ήδη από το τέλος του 2021 για τους βενζινοκινητήρες TCe με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Και ύστερα θα έρθει η σειρά του TCe με αυτόματο σασμάν και τέλος του ντίζελ BluedCi. 

Renault Talisman

Το Talisman που πήρε τη σκυτάλη από την ασθμαίνουσα εμπορικά Laguna στο τέλος του 2015, δεν κατάφερε να ανατάξει την κατάσταση. Η αισθητική αποδοχή του ήταν εξ αρχής μικρή, ενώ στη συνέχεια δεν ακολούθησε κατά πόδας τις τεχνολογικές εξελίξεις. Κάτι που εν μέρει διορθώθηκε με την ανανέωση του 2020, αλλά που δεν περιέλαβε την προσθήκη κάποιου υβριδικού συστήματος, όπως έκανε για παράδειγμα το Ford Mondeo το 2019

Tο Renault Talisman στην εθνική αγορά του, εφέτος δεν βρισκόταν ούτε καν μέσα στην πρώτη 100άδα των πωλήσεων.

Προφανώς, οι Γάλλοι δεν πρόκειται να δώσουν άμεση συνέχεια στο Renault Talisman. Η φίρμα θα ποντάρει κατά πρώτο λόγο στη νέα οικογένεια των μεγάλων SUV της, ξεκινώντας από το κόμπακτ Austral. Μοντέλο που θα ακολουθήσει ένα 7θέσιο που θα αντικαταστήσει το Koleos και στη συνέχεια ένα νέο κουπέ SUV, τον μεγάλο αδερφό του Arkana.

Renault Talisman

Το 2022, η Renault θα σταματήσει επίσης την παραγωγή του Scénic. Αυτό το τελευταίο μαζί με το Renault Talisman κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Douai και τη θέση τους στη γραμμή παραγωγής θα πάρει το νέο ηλεκτρικό Mégane.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube