Renault Austral θα λέγεται το προσεχές «Kadjar»

Renault Austral θα λέγεται το προσεχές «Kadjar»

Είναι πλέον επίσημο ότι το μελλοντικό κόμπακτ SUV της γαλλικής εταιρείας θα ονομάζεται Renault Austral και θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022.

Renault Austral

Είναι πλέον επίσημο: Ο αντικαταστάτης του Renault Kadjar δεν θα ονομάζεται «Kadjar». Η Billancourt αποκάλυψε το όνομα που θα το αντικαταστήσει. Και μπορεί οι φήμες να έλεγαν ότι το πιθανότερο είναι να επιλεγεί το όνομα «Audace», ονομασία που έχει ήδη κατοχυρώσει η γαλλική φίρμα, αλλά τελικά επελέγη το Renault Austral. 

Μια ονομασία που προέρχεται από το λατινικό «australis» που σημαίνει «Νότιος» (ως ουσιαστικό και «Νότιος Πόλος»). Κατά τους ιθύνοντες νόες της Billancourt θυμίζει τη γαλλική προέλευση του μοντέλου και υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, γεγονός που το καθιστά εύκολα προφερόμενο και κατανοητό.

Η Sylvia Dos Santos, επικεφαλής στρατηγικής ονομασιών στη Renault, εξηγεί: «Το Austral θυμίζει τα χρώματα και τη ζεστασιά του νότιου ημισφαιρίου. Είναι ένα όνομα που σε προσκαλεί να ταξιδέψεις και είναι τέλειο για ένα SUV. Η φωνητική του είναι αρμονική, ισορροπημένη και εύκολη να προφερθεί από όλους, ενώ ακούγεται και διεθνής».

Renault Austral
Το Renault Austral θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το παράλληλο υβριδικό σύστημα του Clio E-Tech εκτός από τις άλλες υβριδικές επιλογές που διαθέτει η Συμμαχία. 


Η γαλλική εταιρεία προγραμματίζει να λανσάρει το νέο Renault Austral την άνοιξη του 2022.

Με την αλλαγή του ονόματος, η γαλλική εταιρεία θέλει να κάνει γνωστή την επιθυμία της να ξεκινήσει εκ νέου στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των κόμπακτ SUV. Αν και το όνομα «Kadjar» δεν ήταν διόλου άστοχο, δυσκολεύτηκε στην αγορά. Προφανώς όχι λόγω ονόματος, αλλά διότι πολύ γρήγορα βρέθηκε απέναντι σε έναν πολύ πιο σύγχρονο ανταγωνισμό και σε εθνικό (και ευρωπαϊκό) επίπεδο απέναντι από το πολύ πιο όμορφο Peugeot 3008. Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής απόψεων με τον Τύπο στην αρχή της χρονιάς, ο Luca de Meo, επικεφαλής της Renault, είχε πει ξεκάθαρα είπε ότι αυτό το υφιστάμενο Kadjar δεν στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων.

Το μελλοντικό Renault Austral θα είναι 5θέσιο με μήκος 4,51 m. Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Nissan Qashqai, την αρχιτεκτονική CMF στην έκδοση CD, και θα είναι διαθέσιμο ως αυτοφορτιζόμενο και επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube