Τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν στα World Car Awards [video]

Τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν στα World Car Awards [video]

KIA, Porsche και Mazda μοιράστηκαν τα βραβεία για το 2020.

Το "παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς" για το 2020 είναι το KIA Telluride, ένα μεγάλο SUV το οποίο δε γνωρίζουμε και τόσο καλά στην Ευρώπη καθώς κυκλοφορεί αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά. Το κορεάτικο μοντέλο με δυνατό σημείο το συνδυασμό άνεσης, στυλ, ασφάλειας και προσιτής τιμής, επικράτησε των Mazda3 και Mazda CX30 τα οποία ολοκλήρωσαν τη πρώτη τριάδα. 

Πέρα από αυτό τον τίτλο όμως, η επιτροπή του World Car Of The Year περιλάμβανε και βραβεύσεις σε επιμέρους κατηγορίες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες KIA, Porsche και Mazda να ξεχωρίζουν αποσπώντας τις περισσότερες διακρίσεις.

Η ηλεκτρική Porsche Taycan θριάμβευσε καθώς κατέκτησε δύο τίτλους - το World Luxury Car of the Year (πολυτέλεια) και World Performance Car of the Year (επιδόσεις). Στην δεύτερη κατηγορία μάλιστα κέρδισε απέναντι σε δυνατό ανταγωνισμό που περιλάμβανε την Toyota GR Supra και την Porsche 992.

Porsche Taycan Turbo

Το Mazda3 μπορεί να ήρθε δεύτερο στη γενική ψηφοφορία, όμως κέρδισε τον τίτλο World Car Design of the Year (σχεδιασμός) για την ελκυστική του εμφάνιση, επικρατώντας με ελάχιστη διαφορά απέναντι στην Porsche Taycan.

Tέλος, το ηλεκτρικό ΚΙΑ Soul EV βραβεύτηκε ως Wolrd Urban Car (αστική μετακίνηση) αφήνοντας στη δεύτερη θέση το επίσης ηλεκτρικό MINI Cooper SE και στην τρίτη θέση το γνωστό σε όλους μας VW T-Cross

Η επιτροπή του Wolrd Car of the Year αποτελείται από 86 δημοσιογράφους αυτοκινήτου που προέρχονται από 24 χώρες, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Μιχάλης Γεωργιάδης. Η ανακοίνωση των βραβείων γίνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια της έκθεσης Νέας Υόρκης, όμως φέτος έγινε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19.

[Πηγή: Wolrd Car of the Year]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube