Σπάνια συλλογή Mercedes-Benz δημοπρατείται στο Las Vegas

Σπάνια συλλογή Mercedes-Benz δημοπρατείται στο Las Vegas

Εννέα από τις πιο σπάνιες δημιουργίες της Mercedes-Benz είναι έτοιμες να δημοπρατηθούν στο Las Vegas σε μερικές μέρες.

Είσαι λάτρης της Mercedes-Benz; Η δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος RM Sotheby's στο Las Vegas είναι αυτό που ψάχνεις. Μόνη προϋπόθεση, να έχεις μεγάλο πορτοφόλι. Πολύ μεγάλο.

Στις 17 Νοεμβρίου, ο οίκος RM Sotheby's διοργανώνει μία μεγαλοπρεπέστατη δημοπρασία με 38 μοναδικά δημιουργήματα της αυτοκίνησης. Μεταξύ άλλων, το παρών θα δώσει η Lamborghini Countach που πωλήθηκε στον σχεδιαστή Ralph Lauren, αλλά είναι οι εννέα σπανιότατες Mercedes-Benz.

Πρόκειται για μία από τις έξι Mercedes-Benz CLK GTR Roadster του 2002, μία λιγότερο σπάνια αλλά εξίσου εντυπωσιακή CLK GTR Coupé του 1999, μία AMG GT Black Series «Project One», μία 190E 2.5-16 Evolution II αγωνιστικού τύπου, μία AMG 560SEC και μία CLK DTM Coupé.

Οι τιμές των εννέα Mercedes-Benz και AMG  που θα δημοπρατηθούν στις 17 Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσουν τα 43 εκατομμύρια ευρώ

Mercedes-Benz F1

H λίστα των εντυπωσιακών μοντέλων όμως δεν σταματά εδώ. Για όσους επιζητούν κάμπριο μοντέλο υπάρχουν δύο γερμανικά μοντέλα κλασικής ομορφιάς, όπως 300SL Roadster του 1955 ή η 80SE 3.5 Cabriolet του 1970. To αποκορύφωμα όμως είναι αναμφίβολα η Mercedes-AMG F1W04, το μονοθέσιο το οποίο οδηγούσε ο Lewis Hamilton το 2013, στην πρώτη του χρονιά στην γερμανική ομάδα.

Είναι πράγματι σπάνιο να βλέπεις τόσα όμορφα αυτοκίνητα να στέκονται το ένα πλάι στο άλλο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή αυτής της απαστράπτουσας συλλογής θα αγγίξει δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με την καθοδήγηση των τιμών στον ιστότοπο δημοπρασίας του οίκου RM Sotheby's, το εύρος τιμών των εννέα Mercedes-Benz και AMG κυμαίνεται μεταξύ 33 και 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Με απλά μαθηματικά, το κάθε αυτοκίνητο θα κοστίσει κατά μέσω όρο εφτά εκατομμύρια δολάρια.

Mercedes-Benz

Όπως (σωστά) φαντάζεστε, το πιο ακριβό κομμάτι είναι το μονοθέσιο του Lewis Hamilton. Η μίνιμουμ τιμή με την οποία κάποιος μπορεί να μπει στη δημοπρασία ξεκινά από τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Η ανώτερη τιμή μάλιστα, εκτιμάται πως μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Όπως είπαμε και στην αρχή, είναι μία δημοπρασία για πολύ μεγάλα πορτοφόλια, με το φθηνότερο αυτοκίνητο, την Mercedes-Benz 280SE Cabriolet αναμένεται να κοστίσει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube