Ποιο πρωτάθλημα του Lewis Hamilton αμφισβητείται;

Ποιο πρωτάθλημα του Lewis Hamilton αμφισβητείται;

Δικαστικό δράμα αναμένεται να έχουμε για το πρωτάθλημα του 2008. O Felipe Massa διεκδικεί το πρωτάθλημα του από τον Lewis Hamilton, ισχυριζόμενος πλεκτάνη εις βάρος του, από τα ανώτερα κλιμάκια της FIA.

Lewis Hamilton and Felipe Massa

Ο Felipe Massa, το 2008 αναδείχθηκε πρωταθλητής…για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Κι αυτό γιατί ο Lewis Hamilton προσπέρασε στην τελευταία στροφή τον Timo Glock, με αποτέλεσμα να κόψει το νήμα με έναν βαθμό περισσότερο από τον Βραζιλιάνο πιλότο της Scuderia Ferrari.

Ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο δραματικά φινάλε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το κοντράστ των συναισθημάτων στα πάντοκ των Massa και Hamilton, αλλά και τις κερκίδες (εντός έδρας αγώνας για τον Massa) έμειναν στην ιστορία. Τι κι αν πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια; Το δράμα για αυτό το πρωτάθλημα φαίνεται πως θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Felipe Massa έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή το πρωτάθλημα του 2008 από τον Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Massa άξιζε ένα πρωτάθλημα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πέτρα του σκανδάλου αποτελεί το πολυσυζητημένο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης το 2008. Εκεί, ο Nelson Pique Jr έριξε στον τοίχο σκόπιμα τη Renault του, για να δώσει προβάδισμα νίκης στον ομόσταυλό του, Fernando Alonso. Ήταν το λεγόμενο «Crashgate», μία από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία του σπορ.

Lewis Hamilton

Oι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν την επόμενη χρονιά. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του σπορ Bernie Ecclestone, παραδέχτηκε πως τόσο αυτός όσο και ο τότε πρόεδρος της FIA, Max Mosley, ήξεραν τι είχε συμβεί, πριν το τέλος εκείνης της σεζόν. Αλλά το απέκρυψαν, για να μην προκύψει σκάνδαλο προτού οριστικοποιηθεί ο πρωταθλητής εκείνης της χρονιάς.

Η αντίδραση του Βραζιλιάνου πιλότου ήταν άμεση. Προσέλαβε μια ομάδα δικηγόρων, από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία για να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. To πρώτο βήμα έγινε με την επίσημη αποστολή του Βραζιλιάνου στη FIA: «Ο κος Massa είναι ο νόμιμος πρωταθλητής του 2008 και οι F1 και FIA εσκεμμένα αγνόησαν την παρατυπία που του έκλεψε εκείνο τον τίτλο. Ο κος Massa δεν είναι σε θέση να ποσοτικοποιήσει πλήρως τις απώλειες του σε αυτό το στάδιο αλλά εκτιμά πως είναι πιθανό να υπερβαίνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό δεν καλύπτει το σοβαρό ηθικό πλήγμα αλλά και την απώλεια φήμης του».

Felipe Massa

Στην επιστολή που υποβλήθηκε από τον Massa, η F1 και η FIA έπρεπε να απαντήσουν μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Αυτή η ημερομηνία όμως έχει πλέον μετατεθεί για τα μέσα Οκτωβρίου, σύμγωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Η Ferrari, η ομάδα για την οποία αγωνίστηκε ο Massa το 2008, αρνήθηκε να εμπλακεί στη δίκη. Οι δικηγόροι του  Βραζιλιάνου ελπίζουν τώρα ότι ο ίδιος ο Lewis Hamilton θα ταχθεί στο πλευρό της Massa, διότι ο Hamilton «είναι σημαντικός πρεσβευτής για το άθλημα και πάντα υπερασπιζόταν την αθλητική ακεραιότητα. Είναι επίτιμος Βραζιλιάνος πολίτης και αρέσει πολύ στους Βραζιλιάνους, οπότε ελπίζω να μας στηρίξει. Δεν έχουμε απολύτως τίποτα εναντίον του Χάμιλτον», διατείνονται οι δικηγόροι του Massa.

Felipe Massa

Αναμένουμε με αγωνία την έκβαση της  πολύκροτης υπόθεσης (που φαίνεται πως θα τραβήξει), αλλά και τη στάση του Lewis Hamilton, ο οποίος όντας ήρεμος και ευδιάθετος, συνεχίζει τις αγωνιστικές του δραστηριότητες, με φόντο την επόμενη σεζόν.

Lewis Hamilton

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube