Και οι θρύλοι βγαίνουν στο σφυρί…

Και οι θρύλοι βγαίνουν στο σφυρί…

Η προσωπική Mercedes-Benz 300 SL του θρύλου, Juan Manuel Fangio, δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby's με «σφραγισμένη» μάλιστα προσφορά από τους ενδιαφερόμενους.

Η κατοχή ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι μια εμπειρία που οι περισσότεροι από εμάς, δε θα βιώσουμε ποτέ! Κακά τα ψέματα βέβαια, ακόμα και τo απαραίτητο ποσό να έχεις, πάλι κανείς δε μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι θα καταφέρεις να γίνεις κάτοχος μιας Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνετε κι άλλο αν στην εξίσωση αυτή προσθέσουμε και τον παράγοντα «Juan Manuel Fangio».

Η συγκεκριμένη 300 SL Roadster που βλέπετε στις φωτογραφίες ανήκε στο θρυλικό οδηγό της Formula 1, Juan Manuel Fangio, και είχε δοθεί στον «πεντάκις» πρωταθλητή από την ίδια την Mercedes-Benz ως δώρο… για την συνταξιοδότηση του το 1958.

mercedes

Το αυτοκίνητο βρισκόταν επί σειρά ετών στο γκαράζ του Fangio στο σπίτι του στην Αργεντινή, έχει γράψει 72.951 km και πρόσφατα μεταφέρθηκε στο μουσείο του στο Balcarce. 

Φαίνεται όμως πως και γι’ αυτό το συλλεκτικό μοντέλο έφθασε το πλήρωμα του χρόνου. Έφθασε δηλαδή η στιγμή, οι συγγενείς του Fangio, να το βγάλουν στο σφυρί! Ο οίκος RM Sotheby's έχει αναλάβει τη διαδικασία πώλησης, ζητώντας μάλιστα από τους ενδιαφερόμενους να στείλουν σφραγισμένη την προσφορά τους έως τις 4 Μαρτίου όπου και ο μεγαλύτερος πλειοδότης θα κάνει δική του την προσωπική 300 SL Roadster του Juan Manuel Fangio.

mercedes

Δε ξέρουμε τι ποσό είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο εκάστοτε πλειοδότης, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόσφατα μια 300 SL Gullwing πωλήθηκε στην τιμή των 6,8 εκατ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει πως η προσωπική του Fangio με τις αρκετές τροποποιήσεις που είχαν γίνει για λογαριασμό του, αναμένεται να υπερβεί αυτό το ποσό, για πλάκα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube