Renault, σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες ανακύκλωσης μπαταριών

Renault, σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες ανακύκλωσης μπαταριών

Η Renault είναι έτοιμη να ανοίξει νέους ορίζοντες, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες ανακύκλωσης μπαταριών.

Renault Logo

Τη στιγμή που η ανακύκλωση εξαρτημάτων αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη, η Renault φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα ανακυκλώνει και μπαταρίες σε βιομηχανική κλίμακα.

«Σήμερα στην Ευρώπη δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ισχυριστεί ότι ανακυκλώνει τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες συστηματικά και αποκλειστικά για την αναπαραγωγή νικελίου, κοβαλτίου και λιθίου για την κατασκευή νέων μπαταριών» δήλωσε ο Jean-Philippe Bahuaud, διευθύνων σύμβουλος της «The Future Is Neutral» (TFIN), περιβαλλοντικής μονάδας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Renault φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα ανακυκλώνει και μπαταρίες σε βιομηχανική κλίμακα

Renault EV Batteries Recycling

Συνέχισε μάλιστα τις δηλώσεις του, ενόψει του συνεδρίου ChangeNOW στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα λέγοντας πως οι συζητήσεις  με εξειδικευμένες εταιρείες που μπορούν να συνεργαστούν για την ανακύκλωση βρίσκονται σε «προχωρημένο στάδιο».

Τα περισσότερα από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες που τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξορύσσονται και επεξεργάζονται εκτός Ευρώπης και υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη μεγάλη εξάρτηση της περιοχής από την Κίνα για τα υλικά αυτά.

Υπάρχει επίσης σημαντική εξοικονόμηση κόστους από την ανάκτηση των μετάλλων, τα οποία αντιπροσωπεύουν έως και το 70% του κόστους μιας μπαταρίας. Οι μπαταρίες, με τη σειρά τους, αντιπροσωπεύουν έως και το 40% του κόστους του αυτοκινήτου.

Η μεταλλευτική εταιρεία Eramet σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει μια εγκατάσταση ανακύκλωσης μπαταριών με την εταιρεία αποβλήτων Suez στο λιμάνι της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το επόμενο έτος. Η τελική επενδυτική απόφαση εκκρεμεί ακόμη.

Renault EV Batteries Recycling
Πρωτοπόρα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα την περασμένη δεκαετία με τον εταίρο της, τη Nissan, η Renault έχει πλέον ξεπεραστεί από την Tesla και αρκετές κινεζικές μάρκες. Ωστόσο, ο Ρόμβος εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τον Απρίλιο θα σταματήσει την παραγωγή νέων μοντέλων στο εργοστάσιό της στο Flins, δυτικά του Παρισιού, και θα στραφεί πλήρως στην παραγωγή μερικώς ανακυκλωμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube