PSA, Tavares: Μη ανταγωνιστικά τα βρετανικά εργοστάσια

PSA, Tavares: Μη ανταγωνιστικά τα βρετανικά εργοστάσια

Ισχυρή πίεση για μείωση του κόστους στις βρετανικές εγκαταστάσεις της Vauxhall και ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ford στη Λατινική Αμερική.

Ο Carlos Tavares, CEO του Groupe PSA, δήλωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με βρετανικά σωματεία και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν για το μέλλον του εργοστασίου της Vauxhall στο Ellesmere Port.

O Tavares ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής στο βρετανικό εργοστάσιο είναι διπλάσιο από τα εργοστάσιά του στη Γαλλία.

Η PSA έχει ήδη αρχίσει να περικόπτει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Ellesmere Port, σε μια κίνηση που θα μείωνε το εργατικό δυναμικό κατά ένα τρίτο ή 650 θέσεις εργασίας. Αυτό έχει προκαλέσει ήδη διαμαρτυρίες από τα συνδικάτα.

Ο Tavares δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο NAIAS 2018, στο Detroit, ότι ένα «σκληρό» Brexit, που θα είχε αποτέλεσμα την τιμολόγηση εξαγωγής για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βρετανία, θα αύξανε την πίεση για μείωση του κόστους. Είπε ακόμη ότι το εργοστάσιο βρίσκεται σε επίπεδο απόδοσης παρόμοιο με εκείνα της PSA πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Tavares ξεκίνησε την προσπάθεια ανάκαμψης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Opel: Νέο στρατηγικό σχέδιο υπό το Groupe PSA

Η PSA ανέλαβε το εργοστάσιο στο Ellesmere Port, το οποίο κατασκευάζει το Astra, πέρυσι, όταν αγόρασε την Opel και τη Vauxhall από την General Motors.

«Αυτό που μετράει είναι να φέρουμε τις βρετανικές εγκαταστάσεις στο ίδιο επίπεδο κόστους και ποιότητας με αυτές της ηπειρωτικής Ευρώπης», δήλωσε ο Tavares.

Ανοιχτός σε συμμαχίες
Εκτός από τα παραπάνω, ο Tavares δήλωσε ότι είναι «πολύ ανοικτός» σε μια πιθανή συμμαχία στη Λατινική Αμερική. Θέση που δόθηκε ως απάντηση στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το «σήμα» από τη Ford, πριν από δύο ημέρες, ότι διερευνά τις επιλογές για τις επιχειρήσεις της στη Λατινική Αμερική που χάνουν χρήματα. Ο Tavares αρνήθηκε να πει εάν η PSA σχεδιάζει να συζητήσει μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ford. Ερωτηθείς αν έχει μιλήσει σχετικά με στελέχη της Ford, δήλωσε ο Tavares, «όχι, μέχρι στιγμής».

Ο Tavares βρισκόταν στο Detroit για να προωθήσει τα σχέδια της PSA για τη σταδιακή επάνοδό της στην αγορά των ΗΠΑ, ξεκινώντας από τις υπηρεσίες μεταφοράς. Εν τω μεταξύ, σε παγκόσμιο συνέδριο που οργάνωσε στο πλαίσιο του NAIAS 2108 το Automotive News, ο Tavares δήλωσε ότι το Groupe PSA θα διαθέσει διεθνώς 40 εξηλεκτρισμένα μοντέλα και με τις πέντε φίρμες του - Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall και DS- μέχρι το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επιχειρηματικό σχέδιο PACE: H Opel ποντάρει ηλεκτρικά για κερδοφορία [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube