Opel: Νέο στρατηγικό σχέδιο υπό το Groupe PSA

Opel: Νέο στρατηγικό σχέδιο υπό το Groupe PSA

Η Opel θα ανακοινώσει το νέο στρατηγικό σχέδιό της υπό την ιδιοκτησία του Groupe PSA την επόμενη εβδομάδα.

Με όλες τις οικονομικές λειτουργίες τους να ελέγχονται από το Groupe PSA, η Opel και ο βρετανικός βραχίονάς της, η Vauxhall, θα παρουσιάσουν το σχέδιό τους για το προβλέψιμο μέλλον σε ειδική συνέντευξη Τύπου, στις 9 Νοεμβρίου.

Ο Michael Lohscheller, διευθύνων σύμβουλος των Opel/Vauxhall και ο Carlos Tavares, πρόεδρος του ΔΣ του Groupe PSA, θα παρουσιάσουν τις πτυχές του στρατηγικού σχεδιασμού που στοχεύει να «εξασφαλίσει μια βιώσιμη επιστροφή στην κερδοφορία».

Να θυμίσουμε (ξεχνιέται, άλλωστε;) ότι Opel και Vauxhall αποτελούν μέρος του μεγάλου κατασκευαστικού γαλλικού ομίλου, δεύτερου μεγαλύτερου πλέον τέτοιου στην Ευρώπη, από την 1η Αυγούστου. Η γερμανική και η βρετανική φίρμα αναμένεται να υιοθετήσουν ολοκληρωτικά τις γαλλικές πλατφόρμες και τα γαλλικά μοτέρ, καθώς για τα δεύτερα που κατασκευάζονται στο Rüsselsheim, το Groupe PSA έκρινε ότι δεν είναι αρκετά αποδοτικά. Όσο για τις πλατφόρμες, το γκρουπ θέλει να «απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από τα τέλη αδειοδότησης». Η μετάφραση για το πρώτο είναι «προτιμούμε να ξεκινήσουμε την οικονομία κλίμακας καταργώντας τα δικά σας μοτέρ» στο τελευταίο είναι «όχι άλλα χρήματα στην GM».

Το Groupe PSA όπως θα αναδιοργανώσει και όλη την παραγωγική δραστηριότητα της Opel, καθώς εκτιμά ότι εκείνη διαθέτει πιο αποδοτικά εργοστάσια. Τα κενά «είναι αρκετά μεγάλα», κατά τον Tavares, και τα έξι εργοστάσια της Opel στην Ευρώπη θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περικοπές στις θέσεις εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εξαγορά Opel από PSA: Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Εν τω μεταξύ, το Groupe PSA δημιούργησε ήδη μια νέα οικονομική υπηρεσία, υπεύθυνη για τις Opel και Vauxhall. Αυτή συνδυάζει τις υφιστάμενες υπηρεσίες Opel Bank, Opel Financial Services και Vauxhall Finance που θα επωφεληθούν από την εμπειρία των Banque PSA Finance και BNP Paribas Personal Finance.

Το νέο τμήμα θα εργαστεί για να «παρέχουν μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων αυτόματης χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών δανείων, των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης και των υπηρεσιών, καθώς και τη χρηματοδότηση των αντιπροσώπων και την ασφάλιση» και θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για τις εμπορικές επιδόσεις των 1.800 αντιπροσώπων σε έντεκα ευρωπαϊκές χώρες. Το νέο τμήμα θα παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο σε 100 ημέρες.

«Η ανάπτυξη αυτής της οικονομικής εταιρείας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των Opel και Vauxhall», δήλωσε ο Alain Van Groenendael, πρόεδρος της BNP Paribas Personal Finance. «Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και να συνεργαστούμε με τις ομάδες για να γράψουμε ένα άλλο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας».

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube