Groupe PSA: Στόχος η αμερικανική αγορά

Groupe PSA: Στόχος η αμερικανική αγορά

Ο γαλλικός όμιλος, στον οποίο εκτός των Peugeot και Citroën περιλαμβάνεται και η Opel, πρόκειται να επεκταθεί στις ΗΠΑ, με διάφορους τρόπους.

Το νέο app Free2Move, με το οποίο η PSA ευελπιστεί να έχει γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών μετακίνησης ως το 2030, πρόκειται να λανσαριστεί στο Seattle.

Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει την επέκτασή του και στην αμερικανική αγορά. Το Free2Move αρχικά θα επιτρέπει στον χρήστη να συγκρίνει το κόστος και την καταλληλότητα των διαθέσιμων λύσεων car sharing όπως οι Car2Go, Zipcar και TravelCar, και να κάνει κατευθείαν κράτηση, για άμεση ή μελλοντική χρήση. Το ίδιο θα γίνεται και με αντίστοιχες υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTi

Στη συνέχεια, όταν η εφαρμογή θα διατίθεται πλέον και σε τόπους εκτός του Seattle, ο όμιλος PSA θα λανσάρει τη δική του υπηρεσία car sharing. Αυτό θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει δεδομένα για τις συνήθειες των Αμερικανών καταναλωτών, τον τρόπο οδήγησής τους και το είδος των αυτοκινήτων που προτιμούν. Έτσι, η γαλλική εταιρία θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την πώληση των μοντέλων της στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης PSA Β. Αμερικής, Larry Dominique, αποκάλυψε ότι ήδη η επόμενη γενιά αυτοκινήτων του γαλλικού ομίλου εξελίσσεται έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία της αμερικανικής αγοράς. Άλλωστε στην γκάμα της Opel υπάρχουν και σήμερα μοντέλα που έχουν εξελιχθεί και για την εκεί αγορά, λόγω της σχέσης της φίρμας με την General Motors. Τέτοιο είναι το Insignia Grand Sport, το οποίο πωλείται στις ΗΠΑ ως Buick Regal.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 3008 1.2 PureTech 130

Σύμφωνα με τον όμιλο PSA, η εισβολή στην αμερικανική αγορά είναι ένα 10ετές πλάνο, οπότε έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μέχρι να δούμε το πρώτο αυτοκίνητό του να περνάει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

[Πηγή: AutoGuide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube